Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
cemeyremaintillmans.jpg
Aφίσα του γερμανού φωτογράφου και campaigner του Remain, Βόλφγκανγκ Τίλμανς.

Τερέζα Μέι: κερδίζει χάνοντας

Η βρετανίδα πρωθυπουργός, παρά τις εντυπωσιακές και συνεχείς ήττες της, εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στον στόχο της. H συμφωνία της ίσως έρθει ξανά στη Βουλή, με περισσότερες ελπίδες να περάσει.
Aφίσα του γερμανού φωτογράφου και campaigner του Remain, Βόλφγκανγκ Τίλμανς.

Είναι δύσκολο, ακόμη και για ειδικούς στα κοινοβουλευτικά, να διαβάσουν τις εξελίξεις που προκαλούν με μεγάλη ταχύτητα οι πολλαπλές και αντικρουόμενες τροπολογίες στη βρετανική Βουλή.

Η πρωτοφανής εγκατάλειψη κάθε έννοιας κομματικής πειθαρχίας, δημιουργεί την αίσθηση ενός ανεξέλεγκτου χάους. Την Πέμπτη, ο υπουργός Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ, αφού έκλεισε την τριήμερη συζήτηση με έκκληση προς τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ του «εθνικού συμφέροντος που εκφράζει η κυβερνητική πρόταση», βάδισε στο λόμπι των διαφωνούντων και την καταψήφισε. Ο Τζούλιαν Σμιθ, ο βουλευτής που ήταν επιφορτισμένος με την επιβολή της κομματικής πειθαρχίας στους Συντηρητικούς, απείχε από την ψηφοφορία στην οποία πίεζε τους κομματικούς του συντρόφους να ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ λέει με ένταση πως είναι ώρα η Βουλή να ενεργήσει με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και να υπερψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για μία «ρεαλιστική» παράταση. Αμέσως μετά ο ίδιος την καταψήφισε.

Η Τερέζα Μέι έχει χάσει προ πολλού τον έλεγχο του κόμματος. Μετράει 23 κοινοβουλευτικές ήττες, ανάμεσά τους τη μεγαλύτερη συντριβή πρωθυπουργού στην ιστορία του Westminster. Όμως οι εξελίξεις της περασμένης

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη