Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
coverporto.jpg

Τα μυστήρια της πυρκαγιάς στο Πόρτο Ράφτη που έκαψε 7.000 στρέμματα το 2013 (Μέρος Β’)

Η ανατροπή στη δίκη, που επαναλήφθηκε μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου, η ανατροπή της πραγματογνωμοσύνης των ειδικών που η Αγροτική Ασφαλιστική (νυν Ergo Hellas) παρήγγειλε και η νέα απόφαση του δικαστηρίου.

Στο πρώτο μέρος της έρευνας του inside story γράψαμε για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πόρτο Ράφτη στις 2 Αυγούστου 2013 και έκαψε συνολικά 7.000 στρέμματα, ευτυχώς δίχως να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ανθρώπινο σφάλμα, όταν συνεργείο υπεργολάβου της κατασκευαστικής εταιρείας Άκτωρ εκτελούσε εργασίες ανακατασκευής της περίφραξης στο σούπερ μάρκετ Lidl στην Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη-Μαρκόπουλου. Οι εργάτες συνελήφθησαν, δικάστηκαν με την διαδικασία του αυτοφώρου και καταδικάστηκαν.

Η ασφαλιστική εταιρεία που είχε ασφαλίσει το έργο της Άκτωρ – πρώην Αγροτική Ασφαλιστική, σήμερα Ergo Hellas – αρχικά ήταν συγκαταβατική με τους πληγέντες κι έστειλε πραγματογνώμονες για την αποτίμηση των ζημιών και την αποκατάστασή τους. Στη συνέχεια οι άνθρωποί της εξαφανίστηκαν. Οι κατηγορούμενοι, που καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό, άσκησαν έφεση. Το εφετείο έγινε τον Νοέμβριο του 2016. Σε αυτήν τη δίκη παρουσιάστηκε μία πραγματογνωμοσύνη σύμφωνα με την οποία υπήρξε δεύτερη εστία φωτιάς, κοντά στο σημείο όπου άναψε η πρώτη.

Η πραγματογνωμοσύνη έγινε από την εταιρεία Πασκάλ & Στρατής ΑΕ. για λογαριασμό της Αγροτικής Ασφαλιστικής. Σύμφωνα με την έκθεση, την οποία υπογράφουν δύο απόστρατοι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη