Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
19'
Κείμενο:
cover.jpg
[ANGELOS TZORTZINIS / AFP]

Τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων

Μια καταστροφή, τουλάχιστον 87 νεκροί, χιλιάδες καμένα σπίτια και αυτοκίνητα. Καταγράφουμε τα μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες και την συγκινητική προσφορά των πολιτών, που ξεπέρασε ό,τι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.
[ANGELOS TZORTZINIS / AFP]

Παρακολουθώντας την καταστροφική εξέλιξη των πυρκαγιών της Αττικής, κανείς μας δεν είχε όρεξη για τα ευφυολογήματα και αστεία της σαββατιάτικης στήλης «Ντόναλντ, πάτα το!». Αντ’ αυτού, αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε όλα τα μέτρα ανακούφισης που έχουν ανακοινωθεί έως και σήμερα, σε επίπεδο κρατικό όσο και μη, στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, και τις συγκινητικές προσπάθειες στήριξης των ανθρώπων που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλάι των πληγέντων, σε πολλές περιπτώσεις πιο άμεσα και από τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό.

Τα μέτρα αφορούν τη στήριξη όλων πληγέντων και την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές που έπληξαν όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής (Κινέτα, Μάτι, Νέο Βουτζά, Νέα Μάκρη, Ραφήνα και όποια άλλη περιοχή γύρω από αυτές) στις 23 και 24 Ιουλίου, και κάποια αναφέρονται συγκεκριμένα στους φορολογούμενους που υπάγονται στις ΔΟΥ Ελευσίνας και Παλλήνης.

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αιμοδοσία

Οι πυρόπληκτοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου και παραμένουν 49 τραυματίες, από τους οποίους οι 10 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στο κάλεσμα για αιμοδοσία που έγινε, η προσέλευση των πολιτών (αλλά και μεταναστών και

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη