Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
psifiakes.jpg

H απόπειρα απάτης με τις «Ψηφιακές Ενισχύσεις» και τα παράδοξα στα έργα πληροφορικής του δημοσίου

Η ελληνική πολιτεία προκηρύσσει έργα πληροφορικής αλλά εντοπίζονται προβληματικά σημεία όπως έγινε στο παρελθόν με κάποια έργα από τις «Ψηφιακές Ενισχύσεις» και την «Κοινωνία της Πληροφορίας», που κατέληξαν σε απόπειρα απάτης σύμφωνα με έρευνα της ΟLAF, της υπηρεσίας για την καταπολέμηση της κοινοτικής απάτης.

Σε μία δημόσια εκδήλωση που έγινε τον περασμένο μήνα παρουσία της υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης Όλγας Γεροβασίλη, πολλοί ομιλητές επισήμαναν τον κίνδυνο το ελληνικό δημόσιο από σκέτο μπάχαλο να μετατραπεί σε e-μπάχαλο με τον τρόπο υλοποίησης των έργων πληροφορικής. Ο φόβος δεν είναι αδικαιολόγητος καθώς η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη των προκατόχων της.

Η εκδήλωση είχε θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού δημοσίου και το πάνελ ήταν μια ντρήμ-τημ όσων έχουν διαχειρισθεί παρόμοια εγχειρήματα όπως ο Χάρης Θεοχάρης που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και κατάφερε να απαλλάξει τη χώρα από την χειρόγραφη φορολογική δήλωση, ο Θόδωρος Καρούνος που από τη θέση του στο επιτελείο του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της Δι@ύγειας. Ο χρόνος της δημόσιας συζήτησης στην Αθήνα παρουσία της αρμόδιας υπουργού και του τομεάρχη της ΝΔ για τη Δημόσια Διοίκηση βουλευτή Γιώργου Γεωργαντά δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος. Μόλις είχε κλείσει η τελευταία αξιολόγηση με την έκθεση συμμόρφωσης των δανειστών για την προσαρμογή της ελληνικής δημόσιας διοίκησης σε αυτό που η έκθεση και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αποκαλούν απογαλακτισμό

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη