Ο ακαταμάχητος θρύλος των τελευταίων Ρομανόφ

Έναν αιώνα μετά την εκτέλεση της τσαρικής οικογένειας από τους Μπολσεβίκους, η νέα σειρά «The Romanoffs» ξυπνά τους θρύλους για όσους κατά καιρούς ισχυρίστηκαν πως ήταν οι ανέλπιστα επιζήσαντες.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'

Το 1917, όταν ξέσπασε η Ρωσική Επανάσταση, ο τσάρος Νικόλαος Β’ ήταν ο πιο ισχυρός άνδρας στη Γη. Είχε εξουσία επί του 10% του παγκόσμιου πλούτου και περιουσία που ξεπερνούσε αυτήν οποιουδήποτε μονάρχη της εποχής. Καθώς ο Λένιν με τους μπολσεβίκους εφορμούσε στο παλάτι, αυτός ο πλούτος έπρεπε να κρατικοποιηθεί και συγχρόνως κάθε ίχνος της μοναρχίας να εξαφανιστεί.

Παρόλο που ο Νικόλαος απαρνήθηκε τον θρόνο από το ξέσπασμα της επανάστασης, στις 17 Ιουλίου 1918 στρατιώτες τον οδήγησαν μαζί με την τσαρίνα Αλεξάνδρα και τα πέντε τους παιδιά στο υπόγειο της έπαυλης στην Αικατερινούπολη όπου κρατούνταν, και τους εκτέλεσαν με έναν καταιγισμό σφαιρών. Οι σφαίρες εξοστρακίζονταν από τα διαμάντια που είχαν ραμμένα στα ρούχα τους η Όλγα, η Τατιάνα, η Μαρία, η Αναστασία και ο τσάρεβιτς Αλεξέι και οι μπολσεβίκοι αναγκάστηκαν να ολοκληρώσουν το έργο τους με μαχαίρι. Ο θάνατος των όμορφων αθώων παιδιών σήμανε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.