Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
aretha.jpg

Η ψεύτικη Αρίθα

Η Βίκυ Τζόουνς έγινε διάσημη παριστάνοντας την ιέρεια της soul, εξαπατώντας το κοινό παρά τη θέλησή της, αλλά τραγουδώντας με όλη της την καρδιά.

Το Smitshonian δημοσίευσε την ιστορία της Τζόουνς τον Ιούλιο, λίγο πριν τον θάνατο της μεγάλης ντίβας της σόουλ Αρίθα Φράνκλιν. Η ιστορία είχε δημοσιευτεί και στο περιοδικό Jet το 1969, όταν ακόμα τα γεγονότα ήταν νωπά. Η Τζόουνς απεβίωσε το 2000, έχοντας κρατήσει το τεύχος που την είχε στο εξώφυλλο, το μοναδικό της, ως ενθύμιο της σύντομης επιτυχίας της και απόδειξη ότι στη ζωή τίποτα δεν αποκλείεται.

Φτωχή τραγουδίστρια

Δεν ήξερε να διαβάζει νότες, αλλά το ταλέντο της ήταν υπέρ-αρκετό για να εντυπωσιάζει το ποίμνιο της εκκλησίας των Βαπτιστών στη Βιρτζίνια, όπου τραγουδούσε γκόσπελ. Τον Ιανουάριο του 1969 η Μέρι Τζέιν Τζόουνς ήταν 27 ετών και μετρούσε έξι χρόνια ως μέρος του γκόσπελ γκρουπ The Great Gate. Ήταν φυσικό ταλέντο που δεν χρειαζόταν οδηγίες για το πώς να βάλει συναίσθημα στην ερμηνεία της. Εδικά όταν οι στίχοι μιλούσαν για δοκιμασίες.

Στα 19 είχε μείνει χήρα έχοντας ένα μικρό αγόρι. Είχε ξαναπαντρευτεί και είχε αποκτήσει τρεις ακόμη γιους, όμως ο δεύτερός της σύζυγος αποδείχθηκε βίαιος και αλκοολικός, και η Τζόουνς τον χώρισε το 1968. Αν και λάμβανε διατροφή, η Τζόουνς, χωρίς σχεδόν καμία εκπαίδευση, μόνη μητέρα με τέσσερα παιδιά, τα έβγαζε πολύ δύσκολα πέρα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη