Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
Κείμενο:
ceconsfraud.jpg

Τι προβλήματα κλήθηκε να λύσει ο Συνήγορος του Καταναλωτή το 2019;

Από αμφιβόλου ποιότητας e-shops και ρύθμιση οφειλών σε τράπεζες, μέχρι «τεμπέληδες» φοιτητές που εξαπατήθηκαν από τρίτους που τους υποσχέθηκαν έναντι αδρής αμοιβής να γράψουν τις εργασίες τους, οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκε το 2019 η ανεξάρτητη αρχή του Συνηγόρου του Καταναλωτή ήταν αν μη τι άλλο πολύχρωμες.

Μαζική προσφυγή καταναλωτών κατά ηλεκτρονικών καταστημάτων για προϊόντα που αγόρασαν online και δεν έφτασαν ποτέ στην πόρτα τους, έξαρση αναφορών που σχετίζονται με δανειακές οφειλές, οφειλές για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος και ύδατος αλλά και αύξηση καταγγελιών για λήψη ανεπιθύμητων (και τσουχτερών) sms από πενταψήφιους αριθμούς, χαρακτήρισαν το 2019.

Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή που παραδόθηκε την πρώτη του τρέχοντος μήνα στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και την περασμένη Δευτέρα 6 Ιουλίου στον εποπτεύοντα υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Image
paradosisinigoroszagoritis5104508.jpg
Ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, τη νέα ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για τo 2019. Στη συνάντηση παρέστη και η Βοηθός Συνήγορος του Καταναλωτή, Βασιλική Μπώλου. [Eurokinissi]

Ξεφυλλίσαμε την πολυσέλιδη ετήσια έκθεση πεπραγμένων της ανεξάρτητης αρχής, που ως βασική αρμοδιότητα έχει την εξωδικαστική επίλυση των καταναλωτικών διαφορών, και σας παρουσιάζουμε κάποιες ενδιαφέρουσες υποθέσεις και επιμέρους πτυχές ευρύτερου αλλά και ειδικού ενδιαφέροντος, από τις αναφορές με τις οποίες ασχολήθηκε τη χρονιά που μας πέρασε.

Στατιστικά

Όπως αναφέρει ο Συνήγορος του Καταναλωτή στην ετήσια έκθεσή του, το 2019:

  • Οι αναφορές που υποβλήθηκαν ανήλθαν σε 11.343, αριθμός σημαντικά αυξημένος –κατά 13,2%– σε σχέση με το 2018.
  • Το ποσοστό

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη