Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
Φωτογραφίες:
cover-dikastirio.jpg
Στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Οι 22 περιττές ενέργειες στο Πρωτοδικείο για ένα πιστοποιητικό μη πτώχευσης

Την εποχή που το διαδίκτυο χρησιμοποιείται ακόμη και για να παραγγείλεις καφέ, οι πολίτες αυτής της χώρας είναι υποχρεωμένοι να βουτάνε μέσα σε χαρτονένια κουτιά ή φακέλους με κορδόνια και να ζητούν πιστοποιητικά από δέκα μεριές, αφού περιπλανηθούν σε διαδρόμους πολλών διαφορετικών κτιρίων που όλα μαζί συνιστούν ένα «μέγαρο», το Πρωτοδικείο.
Στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Είσαι σχεδόν τριάντα, έχεις ανοίξει το δικό σου γραφείο. Για να το κάνεις έγινες ατομική επιχείρηση και πήρες ΕΣΠΑ. Το ΕΣΠΑ έρχεται σε δόσεις, από τις οποίες εξαρτάται η επιβίωση του γραφείου. Μια μέρα σε ενημερώνουν ότι για να πάρεις τη δόση των χρημάτων που περιμένεις πώς και πώς, πρέπει να προσκομίσεις πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης και μη κατάθεσης αίτησης για πτώχευση.

Με δυο λόγια

Τα πιστοποιητικά περί μη πτώχευσης είναι εξαιρετικά σημαντικά και απαραίτητα –και γι' αυτούς που θέλουν να αποδείξουν ότι δεν πτώχευσαν οι ίδιοι (η εταιρεία τους), ώστε να πάρουν ένα δάνειο ή μία χρηματοδότηση, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν αν κάποια άλλη εταιρεία είναι υγιής, όταν για παράδειγμα σκοπεύουν να συγχωνευτούν ή να συνεργαστούν μαζί της. Μόνο που δεν είναι καθόλου απλό να τα προμηθευτείς. Παρόλο που εκ του νόμου το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) είναι η βάση δεδομένων όπου εταιρείες και πολίτες δικαιούνται να αναζητούν πληροφορίες για την κατάσταση εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της αφερεγγυότητάς τους, οι δικηγόροι δεν το εμπιστεύονται, και όχι άδικα. Οι παλιές πτωχεύσεις δεν υπάρχουν στη βάση του ΓΕΜΗ, αλλά βρίσκονται μόνο στα αρχεία των Πρωτοδικείων, με τα οποία το ΓΕΜΗ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη