Η μυστηριώδης πανίσχυρη πρώτη οικογένεια της Βόρειας Κορέας

Μοντέρνα χαρέμια, παιδιά εκτός γάμου, «ομάδες ευχαρίστησης», δολοπλοκίες, πισώπλατα μαχαιρώματα, δημόσιες εκτελέσεις. Ό,τι ξεφεύγει από το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τη χώρα είναι για εξώφυλλο σε κουτσομπολίστικο περιοδικό.
Χρόνος ανάγνωσης: 
14
'
Φωτογραφία του KCNA (Korean Central News Agency) δείχνει τον Κιμ Γιονγκ-ουν με τη σύζυγό του Ρι Σολ-τζου σε επίσκεψη σε σχολείο στην Πιονγκγιάνγκ, 2 Μαρτίου 2017. [STR / KCNA VIA KNS / AFP]

Ό,τι γνωρίζουμε στη Δύση για τα εσωτερικά της Βόρειας Κορέας είναι ό,τι η Βόρεια Κορέα θέλει να μάθουμε. Τα υπόλοιπα προέρχονται από ψήγματα πληροφοριών που με δυσκολία συγκεντρώνουν οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας ή είναι μαρτυρίες σεφ, μασέρ ή και μελών της πρώτης οικογένειας που διέφυγαν στο εξωτερικό. Ακόμη και οι πιο κοντινοί των Κιμ, όμως, μοιάζουν να μην γνωρίζουν ποτέ ολόκληρη την ιστορία, καθώς τρεις ηγέτες που έχουν περάσει από τη χώρα προσπάθησαν να διατηρήσουν με κάθε τρόπο την προσωπική τους μυθολογία και να δημιουργήσουν την αίσθηση μιας σχεδόν θεϊκής διακυβέρνησης. Όταν ο αναπάντεχος φίλος του σημερινού ηγέτη, μπασκετμπολίστας Ντένις Ρόνταμ, επέστρεψε το 2013 από ένα ταξίδι στη χώρα και διηγήθηκε ανέμελα στον Guardian ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν είναι πολύ καλός μπαμπάς, οι μυστικές υπηρεσίες όλου του πλανήτη εξεπλάγησαν. Κανείς δεν ήξερε ότι ο Κιμ είχε παιδιά.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.