Τι κάνουμε για να προλάβουμε την παιδεραστία στην Ελλάδα;

Ένα από τα απεχθέστερα εγκλήματα είναι η κακοποίηση παιδιών και μάλιστα η σεξουαλική. Τι κάνουμε όμως στη χώρα μας για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να διαπράξει κάποιος ένα τέτοιο έγκλημα, ή να υποτροπιάσει αυτός που το έχει ήδη κάνει;
Χρόνος ανάγνωσης: 
16
'

​Δεν είναι λίγες οι φορές που στη δημοσιότητα φτάνουν υποθέσεις παιδεραστών – είτε όταν καταδικάζονται σε φυλάκιση, είτε όταν αποφυλακίζονται. Το 2019 η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας κατέγραψε 295 ανήλικα θύματα εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλημάτων οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής. Eξ αυτών οι 41 ανήλικοι βιάστηκαν και οι 106 ήταν θύματα εγκλημάτων προσβολής της γενετήσιας ζωής.

Στην Ελλάδα οι παραβάτες σεξουαλικών εγκλημάτων (υπόδικοι και κατάδικοι) μοιράζονται σε δύο κρατητήρια: στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης (φυλακή αποκλειστικά και μόνο για σεξουαλικούς παραβάτες) και στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών (όπου υπάρχει ειδική πτέρυγα για τους συγκεκριμένους εγκληματίες).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παραχώρησε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, μέχρι τις 14/07/2020 στο Κ.Κ. Γρεβενών κρατούνταν 690 άνδρες (88 υπόδικοι και 602 κατάδικοι) και στο Κ.Κ. Τρίπολης 121 άνδρες (29 υπόδικοι και 92 κατάδικοι). Πιο συγκεκριμένα για τα σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, καταγράφονται τουλάχιστον 193 άτομα και στις δύο φυλακές. Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής επίσης σημειώνει ότι στο σύνολο των 350 καταδικασθέντων για σεξουαλικά εγκλήματα των δύο Καταστημάτων Κράτησης, το 72% είναι Έλληνες, το 10,9% έχουν αλβανική υπηκοότητα και το 4,3% έχουν πακιστανική υπηκοότητα.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.