Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
17'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cespyware-2.jpg

Predatorgate: Τι έγραφαν τα SMS-παγίδα που έλαβαν επιχειρηματίες, υπουργοί και δημοσιογράφοι

Σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία του inside story, μέσα στα 92 άτομα που έλαβαν μολυσμένα sms και ανακαλύφθηκαν από την έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το Predatorgate, βρίσκονται εν ενεργεία υπουργοί, κορυφαία πολιτικά στελέχη, τουλάχιστον ένας μητροπολίτης και ο διευθυντής της εφημερίδας Καθημερινή. 

Το inside story έχει λάβει γνώση του ακριβούς περιεχομένου περισσότερων από 200 γραπτών μηνυμάτων (SMS), που έχουν συσχετιστεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator και τα οποία απεστάλησαν σε 92 άτομα, με σκοπό να παγιδεύσουν τα κινητά τους τηλέφωνα και να τα μετατρέψουν στον απόλυτο κοριό.

Τα κακόβουλα SMS περιέχουν ένα σύντομο κείμενο και σύνδεσμο σε ιστοσελίδα, ο οποίος είναι παραπλανητικός, καθώς έχει μεγάλη ομοιότητα με γνωστές –κατά κύριο λόγο ειδησεογραφικές– ιστοσελίδες. Αν ο αποδέκτης ενεργοποιήσει τον σύνδεσμο που περιέχεται στο γραπτό μήνυμα που έχει λάβει κάνοντας κλικ, τότε χωρίς να το καταλάβει γίνεται η εγκατάσταση του κατασκοπευτικού λογισμικού στη συσκευή του. Τα μηνύματα αυτά στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι προσωποποιημένα, συνήθως έχουν προσφώνηση του στόχου και το περιεχόμενο του link είναι κοντά στα ενδιαφέροντά του.

Tα κακόβουλα SMS που έχουμε δει δεν περιλαμβάνoυν ημερομηνίες/ώρες αποστολής παράδοσης, ούτε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο παραλήπτης έλαβε και πάτησε το κακόβουλο link και άρα μολύνθηκε η συσκευή του. Από τα links που έχουν αποσταλεί και από άλλες πληροφορίες που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη