Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cempitzios.jpg

Predatorgate: Παραμένει μέτοχος της Intellexa ο Φέλιξ Μπίτζιος

Ένα ακόμα έγγραφο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το inside story, δείχνει πως ο Φέλιξ Μπίτζιος εξακολουθεί έως τώρα να ελέγχει το 35% της Intellexa AE.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 το inside story σε ρεπορτάζ με τίτλο «Predatorgate: Ο δεύτερος μέτοχος της Intellexa AE», αποκάλυψε ότι μέτοχος στην Intellexa, την εταιρεία που ίδρυσε ο Ισραηλινός Ταλ Ντίλιαν και εμπορεύεται το λογισμικό κατασκοπίας Predator, ήταν από τον Μάιο του 2020 και ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος. Μέσω συνδεδεμένης με αυτόν κυπριακής εταιρείας, της Santinomo Limited –που είχε ιδρύσει τον Σεπτέμβριο του 2019– ο Μπίτζιος απέκτησε το 35% της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας Intellexa ΑΕ τον Μάιο του 2020, λίγους μήνες μετά την εγκατάστασή της στην Ελλάδα.

Η Santinomo Limited είναι –σύμφωνα με προηγούμενα ρεπορτάζ μας– κομβική εταιρεία στην υπόθεση της παράνομης παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη με το λογισμικό κατασκοπίας Predator και την στοχοποίηση Ελλήνων πολιτικών, καθώς βοήθησε στη μετεγκατάσταση των εταιρειών του Ταλ Ντίλιαν στην Ελλάδα μετά την «εκδίωξή» του από την Κύπρο, εξαιτίας του σάλου που ξέσπασε για το λεγόμενο «κατασκοπευτικό βαν», που ο ίδιος διαφήμισε σε βίντεο του περιοδικού Forbes.

Με ετεροχρονισμένη ανάρτηση στον Έφορο Εταιρειών Κύπρου, που δημοσιεύθηκε στις 4 Αυγούστου 2022 (μία ημέρα προτού γίνει γνωστό ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη