Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
cecovid000_32cf897.jpg
[Noel Celis/AFP]

Πού βρισκόμαστε με τον κορονοϊό;

Καθώς πλησιάζει το τρίτο φθινόπωρο που θα περάσουμε μαζί με τον κορονοϊό, ρωτήσαμε τους ειδικούς τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα.
[Noel Celis/AFP]

Όποιος δεν κυκλοφορεί με τα ΜΜΜ –τον μοναδικό πλέον χώρο όπου βλέπουμε πολλούς ανθρώπους να φοράνε μάσκα– μπορεί να έχει ξεχάσει ότι ακόμα υπάρχει γύρω μας ένας ιός που, όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να φύγει από τις ζωές μας σύντομα. Με τα σχολεία να ανοίγουν και την κοινωνική μας ζωή να μπαίνει σιγά σιγά σε εσωτερικούς χώρους, είναι μια καλή στιγμή να μάθουμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε με την πανδημία.

Μιλήσαμε με τέσσερις ειδικούς για να μας δώσουν την εικόνα που επικρατεί και να λύσουν κάποιες απορίες μας.

Υπάρχει ακόμα κορονοϊός;

Μπορεί το καλοκαίρι να πετάξαμε τις μάσκες αμέσως μόλις πατήσαμε το πόδι μας στο νησί και το μόνο κατάλοιπο της πανδημίας να ήταν τα αντισηπτικά στα τραπέζια της ταβέρνας, όμως τους θερινούς μήνες παρατηρήθηκε μια εκτόξευση των κρουσμάτων – που τον Αύγουστο ξεκίνησε να μειώνεται.

 

 

«Δεν έχει σχέση με τον τουρισμό» όπως ίσως θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί, μας λέει ο Γκίγκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ. «Η έξαρση αυτή παρατηρήθηκε σε όλη την Ευρώπη, και δεν είναι όλες οι χώρες της Ευρώπης τουριστικές. Δεν έχει να κάνει με την κινητικότητα του τουρισμού, έχει να κάνει με το ότι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη