Πότε αρρώστησε το Πάρκο του ΚΠΙΣΝ;

Λίγο πριν την παράδοση του Πάρκου στο Δημόσιο, το ΚΠΙΣΝ βρίσκεται σε αντιδικία με τους εργολάβους συντήρησης του. Το ίδρυμα υποστηρίζει ότι το Πάρκο παρουσίασε φυτόφθορα εξαιτίας της πλημμελούς συντήρησης του, οι εργολάβοι ότι το φυτοπαθογόνο προϋπήρχε στη γέννηση και κατασκευή του.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
Τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία, η εικόνα ενός υγιούς πλάτανου δεν πρέπει να είναι αυτή.

Στα μέσα Ιουνίου περατώθηκε μία μακρά διαιτησία μεταξύ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και των εταιρειών που είχαν αναλάβει τη συντήρηση του Πάρκου. Αντικείμενο της, το πόσο άρρωστο είναι το Πάρκο και ποιος έχει την ευθύνη για αυτό.

Πλέον, καθώς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει δηλώσει επίσημα ότι θέλει να καταστήσει το Δημόσιο αποκλειστικό διαχειριστή του Πάρκου το 2023, τίθεται το ερώτημα ποιος θα πληρώσει για τη σημερινή κατάσταση, καθώς, σύμφωνα με επιστημονικούς φορείς που και οι δύο αντίδικες πλευρές επικαλέστηκαν, η κατάσταση του Πάρκου είναι χειρότερη από ό,τι δηλώνουν οι σημερινοί διαχειριστές του.

H αντιδικία

«Πράγματι υπάρχει εκκρεμής αντιδικία με την Engie (ήδη Cordia) και τον υπεργολάβο της, συντηρητή πρασίνου, την εταιρεία Φυτοτεχνική» μας έγραψε αυτή την εβδομάδα η κα Μπαλοπούλου του ΚΠΙΣΝ απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του inside story. «Η αντιδικία αυτή αφορά στο εάν οι τελευταίοι παρείχαν σωστά τις υπηρεσίες τους ή όχι». Σύμφωνα με πληροφορίες του inside story, οι δύο βασικοί αντίδικοι, δηλαδή το ίδρυμα και η Cordia που εξαγόρασε την Engie Ελλάδος, επιχείρησαν να κλείσουν τη διαφορά τους εξωδικαστικά καθώς το «βάρος του Πάρκου «αφενός δυσχεραίνει τη σχεδιαζόμενη μεταβίβασή της διαχείρισης του στο Δημόσιο αφετέρου η εκκρεμότητα δημιουργούσε θέμα προβλέψεων στην εξαγορά της Engie από το fund. Με αυτού του είδους τη διευθέτηση διαφώνησε ο υπεργολάβος συντήρησης που από το ΚΠΙΣΝ θεωρείται υπεύθυνος της επιδείνωσης της κατάστασης του Πάρκου μετά το 2017. Χάρη σε αυτή την αντιδικία μάθαμε από τους ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς που επικαλέστηκε η κάθε πλευρά τι στην πραγματικότητα γίνεται στον παλιό Ιππόδρομο.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Ετήσια συνδρομή μόνο με 60€ 40€. Κάνε τώρα εγγραφή.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.