Πόσο κόστισε στα ΕΛΤΑ η κυβερνοεπίθεση

Εν αναμονή του απολογισμού από την εταιρεία και προτού καταστεί απολύτως βέβαιο ότι δεν διέρρευσε κανένα αρχείο από τα συστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, επιχειρούμε έναν πρώτο υπολογισμό του χρηματικού κόστους μιας αποτυχημένης επίθεσης σε μία κρίσιμη υποδομή της χώρας.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
Παρουσίαση του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ στο Κέντρο Διαλογής στο Κρυονέρι, τον Νοέμβριο του 2021. [Eurokinissi]

Αργά το απόγευμα της Κυριακής 20 Μαρτίου, γίνεται αντιληπτό από το προσωπικό ασφαλείας των Ελληνικών Ταχυδρομείων ότι τα πληροφοριακά συστήματα της εταιρείας δέχονται κυβερνοεπίθεση από αγνώστους. Αμέσως σημαίνει συναγερμός, που θα κρατήσει για αρκετά 24ωρα. Είναι το δεύτερο περιστατικό κυβερνοεπίθεσης σε κρίσιμες υποδομές της χώρας μέσα σε μόλις δύο χρόνια, μετά το χακάρισμα του ΟΤΕ, σχετικά με το οποίο ακόμη δεν γνωρίζουμε το πλήρες περιεχόμενο των δεδομένων που διέρρευσαν από τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΕΛΤΑ την επομένη της επίθεσης, «η άμεση αντίδραση και οι ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιακών λειτουργών περιόρισαν και απέτρεψαν επέκταση της επίθεσης. Ενημερώσαμε άμεσα και συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις συναρμόδιες κρατικές αρχές καθώς και με ΙΤ εταιρείες ειδικών στην κυβερνοασφάλεια».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.