Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κατηγορία:
Porn.

To πορνό κάνει κακό στην υγεία; Πέντε ειδικοί απαντούν

Δημιουργεί μη ρεαλιστικές προσδοκίες και προβλήματα με την εικόνα του σώματος, ή διευκολύνει την εξερεύνηση και την οικειότητα; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα για το πορνό που απασχολούν τους ειδικούς.

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η κατανάλωση περιεχομένου για ενήλικες στην υγεία σας;

Ρωτήσαμε πέντε ειδικούς για το αν η παρακολούθηση πορνό κάνει κακό στην υγεία μας. Οι τρεις από τους πέντε είπαν ναι.

Οι κύριες ανησυχίες τους αφορούσαν τη δημιουργία μη ρεαλιστικών προσδοκιών, τη σύνδεση με τη βία λόγω φύλου και το ενδεχόμενο εθισμού.

Ωστόσο, ορισμένοι θεωρούν πως η εκπαίδευση μπορεί να συμβάλει στην αντιστάθμιση ορισμένων από αυτές τις πιθανές βλάβες και ότι το πορνό μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο για τους ΛΟΑΤΚΙ+ νέους.

Μάικλ Φλαντ, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Queensland

Ναι. Η παρακολούθηση πορνογραφίας είναι κακή για τις σχέσεις των ανθρώπων, τη σεξουαλική τους ζωή και τη συμπεριφορά τους προς τους άλλους. Το σεξ είναι υπέροχο, αλλά το πορνό δεν είναι.

Πρώτον, η πορνογραφία διδάσκει σεξιστικές και σεξουαλικά αντικειμενοποιητικές αντιλήψεις για το φύλο και τη σεξουαλικότητα. Η χρήση πορνογραφίας οδηγεί σε λιγότερο ισότιμες και περισσότερο σεξιστικές συμπεριφορές, όπως φαίνεται σε μετα-αναλύσεις, πειραματικές και διαχρονικές μελέτες μεταξύ εφήβων και ενηλίκων.

Δεύτερον, η χρήση πορνογραφίας συνδέεται σταθερά με χειρότερη ποιότητα σχέσεων

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη