Το ζεύγος Κάρτερ στο Μουσείο ή Mπορούν οι υποτελείς να απεικονίσουν;

Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, το βιντεοκλίπ του Apeshit βάζει τα δικαιωματικά κινήματα στο Μουσείο του Λούβρου ως μέρος της ποπ κουλτούρας.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'

Tο τραγούδι Apeshit του ζεύγους Kάρτερ και το οικείο βίντεο κυκλοφόρησε χωρίς προηγούμενη αναγγελία ή διαφήμιση στις 16 Ιουνίου 2018. Το βίντεο, γυρισμένο εξ ολοκλήρου στο Μουσείο του Λούβρου, ήταν μια προσπάθεια εγγραφής του ζεύγους Κάρτερ στα μνημειώδη εκθέματα του Μουσείου και μέσω της δικής τους εγγραφής να γίνει αναζήτηση και εγγραφή της αφροαμερικανικής κουλτούρας στον δυτικό καλλιτεχνικό κανόνα. Το ζεύγος Κάρτερ έχει την πολιτιστική και οικονομική ισχύ για να επιχειρήσει ένα τέτοιο μεγαλόπνοο σχέδιο, χωρίς να φαίνεται κατ’ ανάγκη υβριστικό ή αφελές. Γιατί το ζεύγος Κάρτερ δεν είναι άλλοι από τους σούπερ σταρ του r‘n‘b Μπιγιονσέ και Τζέι Τζι.

Στο βιντεοκλίπ η Μπιγιονσέ και ο Τζέι Τζι, είτε μαζί είτε ο καθένας μόνος, συνδιαλέγονται ή αντιπαρατίθενται με κορυφαία έργα του Μουσείου, τραγουδώντας και χορεύοντας μπροστά τους με έναν τρόπο που φαίνεται συγχρόνως να αναγνωρίζει και να αμφισβητεί το μεγαλείο τους. Αποφασίζοντας να υπογράψουν το τραγούδι και το βίντεο με το επώνυμό τους, χωρίς διακριτά τα ονόματά τους δηλώνουν βέβαια πως δεν πρόκειται απλώς για δύο καλλιτέχνες που ενώνουν τις δυνάμεις τους ή για ένα κοινό εγχείρημα δύο κατατεθέντων σημάτων της μουσικής βιομηχανίας. Πρόκειται μας λένε για μια ιστορία έρωτα ή, ακόμη περισσότερο, για μια από εκείνες τις ιστορίες που ξεκινάνε σαν έρωτας και καταλήγουν μνημείο που υπερβαίνει την σχέση δύο ανθρώπων, γίνεται πολιτιστικό συμβάν, μέρος της πανανθρώπινης ιστορίας.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.