Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
Κατηγορία:
Κείμενο:
coverb2.jpg
Διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον διορισμό του Μπάνον στον Λευκό Οίκο. [DAVID MCNEW / AFP]

Οι πολίτες αντεπιτίθενται στο ακροδεξιό δίκτυο Breitbart

Στον απόηχο των αμερικανικών εκλογών και ενόψει της σχεδιαζόμενης “απόβασης” του αμερικανικού πόρταλ Breitbart News στη Γαλλία και τη Γερμανία, τρεις κινήσεις πολιτών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη επιχειρούν να απαντήσουν αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, σε κάτι που θεωρούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημοκρατία και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.
Διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον διορισμό του Μπάνον στον Λευκό Οίκο. [DAVID MCNEW / AFP]

Τον περασμένο Νοέμβριο, λίγες ημέρες μετά τις αμερικανικές εκλογές, η εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας τροφίμων Kellogg’s ανακοίνωσε ήρεμα: «Συνεργαζόμαστε με διαφημιστικές που φροντίζουν ώστε οι διαφημίσεις μας να μην εμφανίζονται σε σάιτ τα οποία δεν συμμερίζονται τις αξίες που πρεσβεύουμε ως επιχείρηση. Πρόσφατα αποφασίσαμε να σταματήσουμε να διαφημιζόμαστε στο Breitbart.com». Η κίνηση της πολυεθνικής ήρθε σαν απάντηση στην έκκληση μίας ομάδας πολιτών, που είχε μόλις αρχίσει να δραστηριοποιείται στο Τwitter με το όνομα Sleeping Giants. Έως σήμερα, 600 εταιρείες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν ακολουθήσει το παράδειγμά της, έπειτα από σχετικά αιτήματα που τους απευθύνουν οι 38.000 followers των Sleeping Giants.

Οι –όχι και τόσο κοιμισμένοι– γίγαντες

«Οι προεδρικές εκλογές ήταν ένα σοκ για πολλούς από εμάς», μου λέει ο Άντριου Μπ., ένας από τους ιδρυτές των Sleeping Giants, μιλώντας από το σπίτι του στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τον 35χρονο άνδρα, η καμπάνια μίσους που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη