Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
ceepitropiantagwnismou5655438.jpg
[Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi]

Ποιος φοβάται την Επιτροπή Ανταγωνισμού;

Πώς έχει αλλάξει η ανεξάρτητη αρχή για την προστασία του ανταγωνισμού επί θητείας Ιωάννη Λιανού – και τι μένει ακόμα να γίνει.
[Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi]

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 23 Ιανουαρίου με θέμα την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον υψηλό πληθωρισμό, μίλησε για «εισαγόμενη πληθωριστική κρίση», στην οποία η κυβέρνηση απάντησε με «μία σειρά μέτρων τα οποία στήριξαν το διαθέσιμο εισόδημα», από τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος ως το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και το «Market Pass».

Θύμισε επίσης ότι το τελευταίο αυτό μέτρο, προϋπολογισμού 600 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτείτο «από την έκτακτη φορολόγηση των δύο ελληνικών διυλιστηρίων». Είναι, είπε, «μία πολιτική αναδιανομής η οποία ουσιαστικά παίρνει από τους πολύ λίγους, από δύο εν προκειμένω, και τελικά θα ωφελήσει πολλά εκατομμύρια συμπολίτες μας». Ισχυρίστηκε, τέλος, σχετικά με την αισχροκέρδεια, ότι «για πρώτη φορά έχουμε νομοθετικά αλλά και ρυθμιστικά εργαλεία στη διάθεσή μας τα οποία μας επιτρέπουν να μπορούμε να επιχειρούμε να ελέγχουμε την αγορά πολύ πιο αποτελεσματικά από ό,τι κάναμε στο παρελθόν».

 

 

Είναι όμως έτσι; Είναι αποκλειστικά εισαγόμενο το φαινόμενο του πληθωρισμού; Ή παραμένουν σε πολλούς κλάδους προστατευμένοι οι υφιστάμενοι παίκτες, με τη δυνατότητα να αυξάνουν τις τιμές και τα κέρδη τους – και

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη