Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
jhj

Ποιος ελέγχει την KRIKEL;

Μία από τις πιο κομβικές εταιρείες του σκανδάλου των υποκλοπών βρίσκεται, τουλάχιστον στα χαρτιά, χωρίς μέτοχο από τον Σεπτέμβριο του 2022. Παρόλα αυτά ολοκληρώνει απόρρητες συμβάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και εξοφλεί τραπεζικό δανεισμό εκατομμυρίων ευρώ.

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο πρώτος Eυρωπαίος πολίτης που επιβεβαιωμένα παρακολουθήθηκε με το παράνομο λογισμικό Predator της εταιρείας Intellexa, προχώρησε στις αρχές Ιουνίου σε επώνυμη καταγγελία κατά της εταιρείας KRIKEL, συμφερόντων Γιάννη Λαβράνου. Η καταγγελία απευθύνεται στην Επιτροπή Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησης της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής, και περιέχει νέα στοιχεία που αφήνουν πολλά ανοιχτά ερωτήματα για μία από τις κομβικές εταιρείες του σκανδάλου των υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι η KRIKEL έχει συνάψει με την Ελληνική Αστυνομία επτά συμβάσεις, οι έξι εκ των οποίων απόρρητες, με την τελευταία να ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ και να ολοκληρώνεται στα τέλη του 2022. Η KRIKEL είχε από κοινού με την Intellexa ενεργό ρόλο στις εξαγωγές κατασκοπευτικής τεχνολογίας σε χώρες όπως το Σουδάν, που πλέον μαστίζεται από έναν αιματηρό εμφύλιο..

Στη 18μελή Επιτροπή η οποία έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής και στην οποία απευθύνει την καταγγελία του ο Θανάσης Κουκάκης

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη