Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
cerightcoolcrips.jpg

Ποιος είπε ότι οι διακοπές σε αναπηρικό αμαξίδιο δεν είναι κουλ;

Οι Cool Crips μας παίρνουν μαζί στις καλοκαιρινές τους διακοπές και μας μιλούν για το πώς είναι να ταξιδεύεις στα ελληνικά νησιά σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Υπάρχει μια σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα, που σε αυτές τις διακοπές με έκανε να σκέφτομαι διαφορετικά τους προορισμούς στους οποίους πήγα. Σε κάθε παραλία πρόσεχα αν υπήρχαν ξύλινοι διάδρομοι και κατάλληλες εγκαταστάσεις για τα άτομα που μετακινούνται με αμαξίδια και όσο περπατούσα στα καλντερίμια των χωριών αναρωτιόμουν πόσο εύκολα ή δύσκολα θα μπορούσε ένας ανάπηρος να κάνει την ίδια βόλτα.

Μόλις επέστρεψα, θέλησα να γνωρίσω τους δημιουργούς της σελίδας «Cool Crips», που τόσο με επηρέασε (στο Facebook θα τη βρείτε ως «Η αναπηρία είναι κουλ») και να τους ρωτήσω πώς πέρασαν εκείνοι τις διακοπές τους.

Ο Σπύρος και ο Γρηγόρης

Το 2020 –εν μέσω πανδημίας– και ενώ γνωρίζονταν ελάχιστα, ο Σπύρος Νταντανίδης (σήμερα 24 ετών) και ο Γρηγόρης Χρυσικός (σήμερα 27 ετών) αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους Cool Crips, μια σελίδα σε Instagram και Facebook μέσα από την οποία θα επικοινωνούσαν μηνύματα που αφορούσαν την αναπηρία με σαρκαστικό και χιουμοριστικό τρόπο. Και οι δύο είναι τετραπληγικοί –ο Σπύρος εκ γενετής και ο Γρηγόρης εδώ και μια πενταετία– και ένιωθαν ότι υπήρχε ένα κενό στον τρόπο με τον οποίον επικοινωνούνταν μέχρι τότε τα ζητήματα αναπηρίας, στα οποία η επικρατούσα νοοτροπία είναι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη