Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
cejoerogan063_1327904144.jpg
Ο Τζο Ρόγκαν ανακοινώνει ως σχολιαστής του Ultimate Fighting Championship τους μαχητές, στις 9 Ιουλίου 2021 στο Λας Βέγκας της Νεβάδα. [Stacy Revere/Getty Images/AFP]

Ποιος είναι ο Τζο Ρόγκαν και γιατί τον αγαπάει τόσο το Spotify;

Ο Νο1 podcaster στον κόσμο έχει προκαλέσει ένα κύμα ακυρώσεων ενάντια στο Spotify, που δεν φαίνεται να πτοείται.
Ο Τζο Ρόγκαν ανακοινώνει ως σχολιαστής του Ultimate Fighting Championship τους μαχητές, στις 9 Ιουλίου 2021 στο Λας Βέγκας της Νεβάδα. [Stacy Revere/Getty Images/AFP]

Ο Τζο Ρόγκαν περιγράφεται στην ιστοσελίδα του ως «κωμικός stand up, φανατικός των μικτών πολεμικών τεχνών, ψυχεδελικός τυχοδιώκτης, οικοδεσπότης του podcast The Joe Rogan Experience». Είναι το τελευταίο από αυτά που τον έκανε «όνομα», και για πολλά ακροατήρια, «έφτιαξε» το μέσο του podcasting.

Υπολογίζεται ότι 200 εκατομμύρια άνθρωποι κατεβάζουν το podcast του Ρόγκαν κάθε μήνα, γεγονός που τον καθιστά τον πιο δημοφιλή podcaster στις ΗΠΑ.

Όταν το 2020 το Spotify υπέγραψε μαζί του συμφωνία ύψους 100 εκατ. δολαρίων για τα αποκλειστικά δικαιώματα του podcast του, ο χώρος του νέου αυτού μέσου το πρόσεξε. Πριν από αυτό, τα podcasts ήταν παντού και η «ανεξαρτησία τους από πλατφόρμες» ήταν κεντρικό στοιχείο της γοητείας τους για δημιουργούς και κοινό.

Η συμφωνία ήταν ένα στοίχημα, αλλά βασισμένο στους αριθμούς. Όπως το έθεσε ο μουσικός δημοσιογράφος Τεντ Τζιόια, «το Spotify εκτιμά τον Ρόγκαν περισσότερο από οποιονδήποτε μουσικό στην ιστορία του κόσμου». Ο λόγος; «Ένας μουσικός θα έπρεπε να δημιουργήσει 23 δισεκατομμύρια ροές στο Spotify, αν ήθελε να κερδίσει όσα πληρώνει η πλατφόρμα στον Ρόγκαν για τα δικαιώματα του podcast του».

Το Spotify μπορεί να δικαιολογήσει τη θεαματική δαπάνη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη