Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
3'
Κείμενο:
Η θαλαμηγός «Περσεφόνη» στις 22 Ιουνίου 2024. [Eurokinissi]
Η θαλαμηγός «Περσεφόνη» στις 22 Ιουνίου 2024. [Eurokinissi]

Ποιοι ήταν οι πλούσιοι Καζάκοι επιβάτες της «Περσεφόνης»

Μια κοινή έρευνα του inside story και του OCCRP για τη θύελλα που έχει ξεσπάσει μετά την πυρκαγιά στην Ύδρα, σχετικά με τους Καζάκους επιβάτες του γιοτ «Περσεφόνη», το πλήρωμα του οποίου συνελήφθη.
Η θαλαμηγός «Περσεφόνη» στις 22 Ιουνίου 2024. [Eurokinissi]

Καθώς οι ελληνικές αρχές ερευνούν τους ισχυρισμούς ότι πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από ένα υπερπολυτελές σκάφος προκάλεσαν την πυρκαγιά της 21ης Ιουνίου στην Ύδρα, πληροφορίες που έχει λάβει το inside story και το OCCRP δείχνουν ότι στο σκάφος επέβαιναν επιφανείς πολίτες του Καζακστάν, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα την επόμενη ημέρα με ιδιωτικό τζετ.

Image
Μία από τις μοναδικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τη φωτιά στην Ύδρα.
Μία από τις μοναδικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τη φωτιά στην Ύδρα. [

Η πυρκαγιά έκαψε αστραπιαία 300 στρέμματα στο βραχώδες νησί της Ύδρας το βράδυ της Παρασκευής, εν μέσω παρατεταμένης ξηρασίας και πολύ υψηλών θερμοκρασιών. 

Η Εθνική Πυροσβεστική Υπηρεσία δήλωσε ότι η Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού συνέλαβε 13 μέλη του ελληνικού πληρώματος του γιοτ, το Σάββατο 22 Ιουνίου. Κανένας από τους επισκέπτες που επέβαιναν στο πολυτελές γιοτ –το οποίο μπορεί να ενοικιαστεί έναντι 250.000 ευρώ την εβδομάδα– δεν συνελήφθη. 

«Ο δήμος περιμένει το τελικό αποτέλεσμα της ανακριτικής διαδικασίας για να λάβει μέτρα κατά παντός υπευθύνου και να διεκδικήσει αποζημίωση», δήλωσε ο Γιώργος Κουκουδάκης, δήμαρχος της Ύδρας, στο ελληνικό μέλος του OCCRP, inside story.

Το άρθρο στα αγγλικά και τα ρωσικά

Η έρευνα αυτή γράφτηκε από τους: Ελίζα Τριανταφύλλου (inside story)⁩, Μίσα Γκαγκάριν (ερευνητής στο Investigative Dashboard του

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη