Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cemykonos5132556.jpg
Νυχτερινό στιγμιότυπο στη Χώρα Μυκόνου. [Νίκος Ζώτος/Eurokinissi]

Πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα της Μυκόνου

Μια γνωριμία στη φυλακή και οι καταγγελίες για μία εξαφάνιση και έναν ξυλοδαρμό, αποκαλύπτουν ένα πλέγμα βίαιων σχέσεων, που δεν θα φαντάζονταν ποτέ οι επισκέπτες του νησιού των ανέμων.
Νυχτερινό στιγμιότυπο στη Χώρα Μυκόνου. [Νίκος Ζώτος/Eurokinissi]

Οι δύο αλβανικής καταγωγής πελάτες του πολυκαταστήματος στην καρδιά της Αθήνας προχωρούν προς το ταμείο, μία μέρα πριν από τις δεύτερες εθνικές εκλογές, στις 24 Ιουνίου 2023. Είναι βράδυ, λίγο πριν κλείσει το μαγαζί. Βρίσκονται εκεί κατά σύμπτωση ταυτόχρονα. Όταν συναντώνται στο ταμείο του πολυκαταστήματος, ο Τονίν Π. αρχίζει να φωνάζει ότι ο Αλφόνς Τ. κρατάει όπλο. Κινητοποιεί την ασφάλεια του πολυκαταστήματος, που σπεύδει να κατεβάσει το ρολό στο ισόγειο. Αλλά ο Αλφόνς Τ. και ένας ομοεθνής του σπάνε την πόρτα του μαγαζιού και βγαίνουν στον δρόμο, την Πανεπιστημίου. Ακολουθεί μια τρελή καταδίωξη του Αλφόνς Τ., στην αρχή στην Κυψέλη και στη συνέχεια στην εθνική οδό, συγκρούσεις με αυτοκίνητα και μηχανές, μέχρι να συλληφθεί από την αστυνομία το ίδιο βράδυ.

Ο Τονίν και ο Αλφόνς ήταν παλιοί γνωστοί. Στα τέλη του 2022 είχαν συνδεθεί και οι δύο με την καταγγελία μιας απόπειρας ληστείας στη Μύκονο. Σύμφωνα με την καταγγελία του Τονίν Π., 42 ετών και γνωστού εργολάβου οικοδομών στο νησί, ο άνθρωπος που θα συναντούσε έξι μήνες αργότερα στο πολυκατάστημα της Αθήνας είχε προσπαθήσει να τον ληστέψει στη Μύκονο. Ο καταγγελλόμενος Αλφόνς Τ. ισχυρίστηκε πως είχε πάει να βρει τον Τονίν γιατί του

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη