Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
Φωτογραφίες:
cestegi2.jpg
Το υπόγειο της Στέγης Γερόντων στις Τζιτζιφιές, που κάηκε ολοσχερώς.

Επαληθεύτηκαν οι φόβοι για τη Στέγη Γερόντων της Καλλιθέας

Πριν από τρεις μήνες δημοσιεύσαμε μία εκτενή έρευνα για την προβληματική λειτουργία της Στέγης Γερόντων στις Τζιτζιφιές, υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου κάηκαν εκεί δύο γυναίκες. Το ατύχημα εγείρει εκ νέου ερωτήματα για τα ιδρύματα της Εκκλησίας, που βρίσκονται ουσιαστικά εκτός του ραντάρ των κρατικών υπηρεσιών.
Το υπόγειο της Στέγης Γερόντων στις Τζιτζιφιές, που κάηκε ολοσχερώς.

«Όταν πήρα την απόφαση να μιλήσω σε δημοσιογράφους, ήταν για να γίνει κάτι ώστε να αποφευχθεί το κακό, που φαινόταν ότι παραμόνευε στη γωνία. Τώρα που κάηκαν δυο άνθρωποι ζωντανοί, τι μένει να πω; Δεν τα καταφέραμε». Αυτό μας είπε πριν λίγες μέρες ο άνθρωπος που έκανε ανώνυμα τις αποκαλύψεις που περιλήφθηκαν στο ρεπορτάζ του inside story για τη Στέγη Γερόντων της Καλλιθέας, στα τέλη Οκτωβρίου.


Δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις; Άκουσε το άρθρο σε podcast από την Κατερίνα Λομβαρδέα:

Περισσότερα inside podcasts εδώ.


Tα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, οι γείτονες άκουσαν τις φωνές των ηλικιωμένων ενοίκων, που καλούσαν σε βοήθεια. Η κλήση στην πυροσβεστική έγινε στις 05:38 και η κινητοποίηση ήταν άμεση, με 8 οχήματα και 24 πυροσβέστες να εφορμούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην οδό Αγίων Αποστόλων, στη μονοκατοικία που βρίσκεται απέναντι από τον τοπικό ναό.

Όμως ήταν αργά: οι δύο γυναίκες που διέμεναν στο υπόγειο της μονοκατοικίας, 55 και 68 χρονών αντίστοιχα, έχασαν τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις της φωτιάς που ξέσπασε εκεί, και δύο ακόμη ένοικοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Καθώς το κτίριο της Στέγης Πρόνοιας Γερόντων έχει υποστεί σημαντικές φθορές

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη