Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
cover-kalodio.jpg
Υποβρύχιο καλώδιο μεταφοράς ρεύματος μεταφέρεται στον τόπο πόντισης.

Δεν εγκαταλείπει το πετρέλαιο για ηλεκτροπαραγωγή στα νησιά η Ελλάδα

Ο βασικός λόγος που το ρεύμα είναι ακριβό είναι οι χρεώσεις ΥΚΩ, που καλύπτουν κυρίως το αυξημένο κόστος της ηλεκτροπαραγωγής στα νησιά, με πετρελαϊκές μονάδες. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που η πολιτεία δεν είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει, παρότι βλάπτει εκτός από την τσέπη μας και το περιβάλλον.
Υποβρύχιο καλώδιο μεταφοράς ρεύματος μεταφέρεται στον τόπο πόντισης.

Με τον Ιονέσκο να φαίνεται λογικός μπροστά στο παράλογο που πρωταγωνιστεί στα νησιά του Αιγαίου, οι κάτοικοι μετρούν την ασυνέπεια, τις κάλπικες υποσχέσεις και τα ανεκπλήρωτα σχέδια, τα οποία θα απάλλασσαν τον τόπο τους από τους ρυπογόνους Αυτόνομους Σταθμούς Ηλεκτροπαραγωγής που εδώ και δεκαετίες παράγουν ενέργεια καίγοντας μαζούτ και ντίζελ.

Δεν έχεις χρόνο να διαβάσεις; Πάτα εδώ!

Το inside story αποκαλύπτει ότι τον περασμένο Απρίλιο η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε και έλαβε εξαίρεση από τα αυστηρά όρια εκπομπών αερίων ρύπων της ΕΕ για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στα νησιά. Οι μονάδες αυτές καίνε μαζούτ και ντίζελ, προκαλώντας ζημιά στην υγεία των κατοίκων, το περιβάλλον αλλά και την τσέπη των καταναλωτών. Εάν προχωρούσε η διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα, θα αλάφραιναν οι λογαριασμοί ρεύματος, καθώς θα περιορίζονταν οι χρεώσεις των ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας), οι οποίες αντιστοιχούν στην κάλυψη κυρίως του επιπλέον κόστους ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών. Η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει εξαίρεση δημιουργεί ανησυχίες για την πρόθεσή της να κατασκευάσει και νέες πετρελαϊκές μονάδες στα νησιά.

Στο έλεος σκοπιμοτήτων, ανεπάρκειας ή

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη