Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user anastasopoulos
Δημήτρης Αναστασόπουλος
pet3.jpg

Ο Στίβεν Κινγκ συνάντησε κάποτε τους Ramones σε ένα «Νεκρωταφίο Ζώων»

Καθώς μια νέα κινηματογραφική εκδοχή του βιβλίου του Στίβεν Κινγκ φτάνει στις αίθουσες στις 4 Απριλίου, ο Μάρκι Ραμόουν θυμάται πώς οι Ramones συμπύκνωσαν στο ομώνυμο τραγούδι όλη την ουσία του θρίλερ.

Mία κακότεχνη επιγραφή όπου ένα παιδικό χέρι είχε γράψει ανορθόγραφα «Νεκρωταφίο Ζώων» (Pet Sematary, αντί για Cemetery). Αυτή ήταν η εικόνα που στοιχείωσε τον Στίβεν Κινγκ όταν έφτασε στις αρχές του 1979 μαζί με την οικογένειά του στo νέο του σπίτι στο Όριγκτον, κοντά στο Πανεπιστήμιο του Μέιν, όπου θα δίδασκε ως επισκέπτης καθηγητής.

Δίπλα στο σπίτι υπήρχε ένας επαρχιακός αυτοκινητόδρομος, τον οποίον όμως χρησιμοποιούσαν πελώρια φορτηγά, που ήθελαν να αποφύγουν την κίνηση στις εθνικές οδούς και έτρεχαν με μεγάλη ταχύτητα. Τα θύματά τους ήταν τα κατοικίδια ζώα, σκυλιά και γάτες της γειτονιάς. Έτσι, στο δάσος πίσω από το σπίτι των Κινγκ τα παιδιά είχαν φτιάξει το μικρό νεκροταφείο όπου έθαβαν τα αγαπημένα τους ζωάκια.

Image
download.jpg

Δυστυχώς η οικογένεια Κινγκ θρήνησε και αυτή ένα θύμα του αυτοκινητοδρόμου. Ο Σμάκι, ο αγαπημένος γάτος της κόρης του Κινγκ, χτυπήθηκε θανάσιμα από ένα φορτηγό. Ο Κινγκ εξήγησε στη μικρή Ναόμι τι είχε συμβεί και έθαψαν τον γάτο στο ιδιότυπο νεκροταφείο στο δάσος. Τρεις μέρες αργότερα γεννήθηκε στο μυαλό του συγγραφέα μία ιστορία. Τι θα γινόταν αν ο Σμάκι επέστρεφε από τον κόσμο των νεκρών; Ή, ακόμα χειρότερα, τι θα γινόταν αν ένα παιδί σκοτωνόταν στον αυτοκινητόδρομο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη