Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user grammatikaki
Γιολάντα Γραμματικάκη
covera.jpg

Περμακουλτούρα: Πάρε τη ζωή αλλιώς

Aρχή της Περμακουλτούρας είναι ότι ο άνθρωπος συνυπάρχει και συνεργάζεται με τη φύση. Πρόκειται για έναν αειφόρο τρόπο ζωής, ώστε να μη δανειζόμαστε από το μέλλον, αλλά να εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα των φυσικών πόρων για τις επόμενες γενιές. Στη Σελιάνα Αχαΐας ήδη λειτουργεί το πρώτο οικοτουριστικό κέντρο Περμακουλτούρας της χώρας.

Δύο νέοι άνθρωποι, τυπικά παιδιά της πόλης, αποφάσισαν πριν λίγα χρόνια να αφήσουν τις επαγγελματικές τους καριέρες και να εγκαταλείψουν την Αθήνα προκειμένου να ξεκινήσουν μια μεγάλη περιπέτεια με επίκεντρο τη φύση. Η Φλέρυ Φωτιάδου και ο Χρήστος Αλεξίου ένιωθαν ότι η ζωή στην πόλη δεν τους ταίριαζε πια. Το διαρκές άγχος, η αδιέξοδη ρουτίνα του γραφείου, η ακινησία της καρέκλας και η αποχαύνωση μπροστά στην τηλεόραση ήταν τα ξύλα που υποδαύλισαν τη φωτιά. Και οι δυο τους άλλωστε, κουβαλούσαν την επιθυμία της επαφής, ή καλύτερα της επιστροφής στη φύση.

«Η ιδέα να ζήσω μακριά από την πόλη είχε γεννηθεί μέσα μου από την παιδική μου ηλικία, όταν εξορμούσαμε οικογενειακώς για ορειβατικές εκδρομές και διακοπές στη φύση», μας λέει η Φλέρυ. Στο μυαλό του Χρήστου, η ιδέα γεννήθηκε πολύ αργότερα, όταν από το πατρικό του στην πλατεία Μαβίλη βρέθηκε σε μια μικρή νωχελική ισπανική πόλη γεμάτη βουκαμβίλιες, δίπλα από ένα εθνικό πάρκο. Η αφορμή όμως για να πάρουν την απόφαση ήταν η γνωριμία τους: «Η ιδέα υπήρχε στο μυαλό του καθενός, αλλά το πρώτο και σημαντικότερο κομμάτι του παζλ ήταν η συνάντησή μας», μας εξομολογείται η Φλέρυ. Τότε ήταν που ξυπνήσαμε από τη λήθη και είπαμε πηγαία και

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη