Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κατηγορία:
Κείμενο:
[r. nial bradshaw/flickr]
[r. nial bradshaw/flickr]

Περίεργες συμπτώσεις συνδέουν πρώην εργαζόμενους της Intellexa με δύο νέες ελληνικές εταιρείες

Δημοσιεύουμε νέα στοιχεία για την τωρινή απασχόληση των εργαζομένων της Intellexa, που απολύθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2022, όταν η εταιρεία του Predator φαινομενικά κατέβασε ρολά μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.
[r. nial bradshaw/flickr]

Ένας κρίσιμος πυρήνας υψηλά εξειδικευμένων υπαλλήλων της Intellexa, που απολύθηκαν από τον Αύγουστο του 2022 και μετά, παρέχει αυτή τη στιγμή τις υπηρεσίες του υπό τη σκέπη νέων εταιρειών στην Ελλάδα. Κι ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι εταιρείες αυτές συνδέονται με την Intellexa, η έρευνα αποκάλυψε τρεις περίεργες συμπτώσεις:

  1. Η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων της μίας εταιρείας, δηλαδή οι πέντε στους έξι, είναι πρώην εργαζόμενοι της Intellexa.
  2. Και οι τρεις εργαζόμενοι –ισραηλινής καταγωγής– της δεύτερης εταιρείας προέρχονται και πάλι από το δυναμικό της Intellexa.
  3. H δεύτερη εταιρεία συνεργάζεται με την ίδια λογιστική και συμβουλευτική εταιρεία που συνεργαζόταν και η Intellexa ΑΕ, πριν μπει σε πλήρη αδράνεια.

Ας δούμε τα στοιχεία, αφού θυμίσουμε ότι πρόσφατα επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αυστηρές κυρώσεις ενάντια σε δύο άτομα και πέντε οντότητες που συνδέονται με την Intellexa, καθώς και ότι μία από τις βασικές προεκτάσεις των αμερικανικών κυρώσεων είναι ότι μπορούν να συμπαρασύρουν και πρόσωπα τα οποία συναλλάσσονται με τα νομικά ή φυσικά πρόσωπα στα οποία έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις. Παράλληλα, παραμένει σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των παράνομων

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη