Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
eliamep
[ΕΛΙΑΜΕΠ]

Πέντε υποψήφιοι ευρωβουλευτές μιλούν για την Πράσινη Μετάβαση

Στο πλαίσιο των EUTalks, των συζητήσεων με ευρωβουλευτές που οργανώνει το ΕΛΙΑΜΕΠ, υποψήφιοι από πέντε κόμματα ήρθαν αντιμέτωποι με βασικά ερωτήματα για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας: την κλιματική κρίση.
[ΕΛΙΑΜΕΠ]

«Όλοι είμαστε υπέρ της πράσινης μετάβασης, της νέας πράσινης συμφωνίας της ΕΕ. Άλλο πράγμα έχει ο καθένας στο κεφάλι του», σχολίασε ο Νικήτας Μυλόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση «Πράσινη Μετάβαση και Κλιματική Αλλαγή: Πιο γρήγορα, πιο φιλόδοξα, πιο εντατικά», που διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) την περασμένη Τετάρτη 22/5, στα πλαίσια των EUTalks με αφορμή τις ευρωεκλογές.

Το inside story ασχολείται συστηματικά με τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής. Θεωρήσαμε λοιπόν σημαντικό να παρακολουθήσουμε τη συζήτηση και να καταγράψουμε τα πιο σημαντικά σημεία της. Τι πιστεύουν για την «Πράσινη Μετάβαση» οι πέντε υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη (ΝΔ), Ιφιγένεια Μουμτζή (ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ), Παναγιώτης Δημόπουλος (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), Νικήτας Μυλόπουλος (Νέα Αριστερά) και Πέτρος Κόκκαλης (ΚΟΣΜΟΣ); Αυτό προσπάθησε να εκμαιεύσει η συντονίστρια της συζήτησης, δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη. Οι υποψήφιοι ήρθαν αντιμέτωποι με ερωτήσεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, την ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης, το ζήτημα των κλιματικών προσφύγων/μεταναστών και τη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη