Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
Κατηγορία:
cepeleworldcup000_ve90c.jpg
Ο Πελέ κραδαίνει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 30 Μαρτίου 1971, σε παρέλαση στη λεωφόρο Σανς Ελιζέ στο Παρίσι. [AFP]

Πελέ: o σούπερ σταρ που έβαλε το πάθος στην καρδιά του ποδοσφαίρου

Ο Πελέ δεν ήταν μόνο επιδέξιος. Έδωσε και μεγάλη χαρά σε αμέτρητους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, για δεκαετίες.
Ο Πελέ κραδαίνει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 30 Μαρτίου 1971, σε παρέλαση στη λεωφόρο Σανς Ελιζέ στο Παρίσι. [AFP]

Ο Πελέ, ο πρώτος παγκόσμιος σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, πέθανε σε ηλικία 82 ετών. Για πολλούς οπαδούς, ο Βραζιλιάνος θα μείνει στη μνήμη τους ως ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ το παιχνίδι.

Για κάποιους άλλους, η μνήμη θα πάει ακόμα πιο μακριά: Ήταν το σύμβολο του ποδοσφαίρου που παίζεται με πάθος, κέφι και χαμόγελο. Πράγματι, βοήθησε να σφυρηλατηθεί μια εικόνα του παιχνιδιού, την οποία ακόμη και σήμερα πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να αποζητούν.

Ο Πελέ δεν ήταν απλώς ένας σπουδαίος παίκτης και ένας θαυμάσιος πρεσβευτής του αγαπημένου παιχνιδιού του κόσμου· ήταν ένα πολιτιστικό είδωλο. Πράγματι, παραμένει το πρόσωπο μιας καθαρότητας στο ποδόσφαιρο που υπήρχε πολύ προτού διεισδύσουν στο παιχνίδι τα πολλά χρήματα και η παγκόσμια γεωπολιτική.

Είναι απόδειξη του θρύλου του ότι όλοι, από τον άγγλο νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966 Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και τον σημερινό γάλλο σούπερ σταρ Κίλιαν Εμπαπέ μέχρι τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα –τον πρώην και νυν πρόεδρο της Βραζιλίας– και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, έχουν κάνει αφιερώματα σε αυτόν.

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη