Η πειρατεία σαρώνει την τηλεόραση

Το φαινόμενο της πειρατείας έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στην Ελλάδα, με εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες να βλέπουν μέσω streaming (και μαγικών κουτιών) ταινίες, σειρές και αθλητικά. Γιατί η πολιτεία παραμένει αδρανής και τι κάνουν οι πάροχοι;
Χρόνος ανάγνωσης: 
11
'

Αν αναφέρεσαι στη συνδρομητική τηλεόραση χωρίς να ασχολείσαι με την πειρατεία, είναι σαν να αγνοείς τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Κι επειδή ο ελέφαντας παραείναι μεγάλος, αποφασίσαμε να μην τον στριμώξουμε στο Α’ μέρος του ρεπορτάζ μας και να του αφιερώσουμε περισσότερο χώρο. Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου, ένας στους τρεις χρήστες internet στην Ελλάδα κατεβάζει χωρίς να πληρώνει ταινίες, σειρές, μουσική ή games, ενώ για κάθε τρεις συνδρομητές στις επίσημες πλατφόρμες, εμφανίζεται τουλάχιστον ένας που παρακολουθεί δωρεάν (και παράνομα) μέσω streaming τα προγράμματα.

Αν και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια τις διαστάσεις του ελέφαντα, μπορεί να αντικρίσει την ουρά του, με μια απλή διαδικτυακή αναζήτηση. Εμείς τη συναντήσαμε στο κέντρο της πόλης, ακριβώς στο σημείο όπου ξεκινούν οι μετρήσεις των χιλιομετρικών αποστάσεων από την πρωτεύουσα. Σε ένα (φαινομενικά) νόμιμο κατάστημα, όπου μας υπέδειξαν ότι μπορούμε να αγοράσουμε το «μαγικό κουτί». Υποδυθήκαμε τους ενδιαφερόμενους και ο πρόθυμος υπάλληλος μας έδειξε τις διαθέσιμες επιλογές. Όταν ζητήσαμε περισσότερες εξηγήσεις, το ύφος του έγινε πιο βαριεστημένο και μας έδωσε ένα επεξηγηματικό φυλλάδιο.

«Το Μοναδικό Gadget ΧΩΡΙΣ Συνδρομές για ΠΑΝΤΑ με πρόσβαση σε Αθλητικά - Ταινίες - Σειρές - 5.000 + κανάλια TV παγκοσμίως - Ντοκιμαντέρ - Παιδικά - Παιχνίδια - Όλα σε 1», επεξηγεί ο τίτλος. «Και ελληνικούς αγώνες;» ρωτάμε. «Τα πάντα» μας απαντάει ο υπάλληλος έτοιμος για την επόμενη ερώτηση. «Και ΝΒΑ;». Νεύει καταφατικά. «Και Φόρμουλα 1;». Συνεχίζει να μας διαβεβαιώνει. «Και όλα αυτά χωρίς συνδρομή;» τον ρωτάμε. «Χωρίς συνδρομή» λέει. «Συγγνώμη, αλλά είναι νόμιμο;» Αυτή τη φορά δεν απαντάει, παρά μας δείχνει τη φράση «Απολύτως νόμιμο!», γραμμένη με κεφαλαία και φαντεζί γραμματοσειρά.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.