Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cepiracy.jpg

Η πειρατεία σαρώνει την τηλεόραση

Το φαινόμενο της πειρατείας έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στην Ελλάδα, με εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες να βλέπουν μέσω streaming (και μαγικών κουτιών) ταινίες, σειρές και αθλητικά. Γιατί η πολιτεία παραμένει αδρανής και τι κάνουν οι πάροχοι;

Αν αναφέρεσαι στη συνδρομητική τηλεόραση χωρίς να ασχολείσαι με την πειρατεία, είναι σαν να αγνοείς τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Κι επειδή ο ελέφαντας παραείναι μεγάλος, αποφασίσαμε να μην τον στριμώξουμε στο Α’ μέρος του ρεπορτάζ μας και να του αφιερώσουμε περισσότερο χώρο. Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου, ένας στους τρεις χρήστες internet στην Ελλάδα κατεβάζει χωρίς να πληρώνει ταινίες, σειρές, μουσική ή games, ενώ για κάθε τρεις συνδρομητές στις επίσημες πλατφόρμες, εμφανίζεται τουλάχιστον ένας που παρακολουθεί δωρεάν (και παράνομα) μέσω streaming τα προγράμματα.

Αν και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια τις διαστάσεις του ελέφαντα, μπορεί να αντικρίσει την ουρά του, με μια απλή διαδικτυακή αναζήτηση. Εμείς τη συναντήσαμε στο κέντρο της πόλης, ακριβώς στο σημείο όπου ξεκινούν οι μετρήσεις των χιλιομετρικών αποστάσεων από την πρωτεύουσα. Σε ένα (φαινομενικά) νόμιμο κατάστημα, όπου μας υπέδειξαν ότι μπορούμε να αγοράσουμε το «μαγικό κουτί». Υποδυθήκαμε τους ενδιαφερόμενους και ο πρόθυμος υπάλληλος μας έδειξε τις διαθέσιμες επιλογές. Όταν ζητήσαμε περισσότερες εξηγήσεις, το ύφος του έγινε πιο βαριεστημένο και μας έδωσε ένα επεξηγηματικό φυλλάδιο.

«Το Μοναδικό Gadget ΧΩΡΙΣ Συνδρομές

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη