Παραπομπή Παπαγγελόπουλου: Η δίκη των δικαστών

Η υπόθεση Novartis καταλήγει σε μία δικογραφία που βασικό ερώτημα έχει εάν δικαστικοί διέπραξαν κατάχρηση εξουσίας. Στο inside story το είχαμε προβλέψει από τις αρχές του 2019, όταν ο προστατευόμενος μάρτυρας «Αναστασίου» έγινε κατήγορος των ανακριτών του. Από το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, φαίνεται ότι δεν είναι ο μόνος που κατηγορεί εισαγγελείς.
Χρόνος ανάγνωσης: 
10
'
Παράδοση του Πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στο Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα. [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου, η Ειδική Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση σχετικά με αδικήματα που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ολοκλήρωσε τη σύνταξη του πορίσματός της. Η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού «για την κακουργηματική ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας», καθώς προκύπτουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι άσκησε πίεση στην εισαγγελία διαφθοράς προκειμένου να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης, συγκεκριμένα «σχετικά με τους πρώην Πρωθυπουργούς Α. Σαμαρά και Π. Πικραμμένο, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο και τους Υπουργούς Α. Λοβέρδο, Γ. Στουρνάρα, Δ. Αβραμόπουλο, Αδ. Γεωργιάδη, Γ. Κουτρουμάνη, Μ. Σαλμά, Α. Λυκουρέντζο».

Επίσης κατα πλειοψηφία η επιτροπή ζητά την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο του πρώην αναπληρωτή υπουργού:

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.