Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κατηγορία:
Κείμενο:
trump-dikastika.jpg

Oι δίκες του Τραμπ

Μπορεί ένας πρώην πρόεδρος –και πιθανώς και υποψήφιος πρόεδρος– να καταδικαστεί για απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος, βιασμό, απάτη, δωροδοκία, κατάχρηση απόρρητων εγγράφων; Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων, λένε κάποιοι εισαγγελείς.

Το Σαββατοκύριακο ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στην πλατφόρμα Truth με όλα κεφαλαία: «ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΩ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ». Υποτίθεται ότι είχε πληροφορίες από το γραφείο του Εισαγγελέα του Μανχάταν, το οποίο εξετάζει τον χρηματισμό της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου να μην αποκαλύψει κατά την προεκλογική περίοδο του 2016 μια βραδιά που πέρασαν μαζί το μακρινό 2006.

Image
donald-trump-arrested-tweet-truth.jpg

Πέρασε η Τρίτη και ο Τραμπ δεν συνελήφθη. Αν όμως συμβεί τελικά κάτι τέτοιο τις επόμενες ημέρες, θα είναι η πρώτη ποινική δίωξη που θα έχει ασκηθεί εναντίον πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

«Για περισσότερους από δύο αιώνες» γράφει ο Ντέβιντ Γκράχαμ, «οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου απέφευγαν ή μπορούσαν να αποφύγουν ποινικές έρευνες κατά πρώην προέδρων. Αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν υποδείγματα εντιμότητας. Ο Γουόρεν Χάρντινγκ είχε την ευθυκρισία να πεθάνει πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Teapot Dome. Ο Ρίτσαρντ Νίξον, ο οποίος έλεγε ότι δεν ήταν απατεώνας, ήταν, και επωφελήθηκε από την απονομή χάριτος από τον διάδοχο του, Τζέραλντ Φορντ. Ο Μπιλ Κλίντον έκλεισε τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του μια συμφωνία που επέλυε τα νομικά του προβλήματα». Η δίωξη ενός πρώην προέδρου έχει θεωρηθεί ως μια κίνηση που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη