Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cekailh5302219.jpg
Η Εύα Καϊλή στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, 13 Μαΐου 2021. [Τάκης Σαγιάς/Eurokinissi]

Οι τελευταίες ημέρες της θητείας της Εύας Καϊλή

Γνωρίζω την Εύα Καϊλή 20 χρόνια – από την εποχή που ήταν συνάδελφός μου. Εκτινάχθηκε στο πολιτικό στερέωμα με ταχύτητα φωτός και εξαφανίζεται από αυτό ακόμα πιο γρήγορα.
Η Εύα Καϊλή στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, 13 Μαΐου 2021. [Τάκης Σαγιάς/Eurokinissi]

Ήταν Παρασκευή βράδυ όταν αστυνόμοι και οι εισαγγελείς έμπαιναν σε 15 τουλάχιστον σπίτια και γραφεία της βελγικής πρωτεύουσας, ενώ συνάδελφοί τους προσήγαγαν δύο γυναίκες στην Ιταλία. Σύμφωνα με δύο πηγές, μία σε αστυνομική υπηρεσία του Βελγίου και μία στην OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης), «η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε προσελκύσει την προσοχή τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πριν και είχε τεθεί σε παρακολούθηση».

Οι βέλγοι υπάλληλοι που πήγαν στο σπίτι όπου ζει η κ. Καϊλή και ο ιταλός σύντροφός της Φραντσέσκο Γκόργκι, όχι μακριά από το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου, είχαν την πρόθεση να προσαγάγουν και τους δύο. Ο πατέρας της συνελήφθη σχεδόν ταυτόχρονα με μία βαλίτσα γεμάτη χρήματα έξω από το ξενοδοχείο Sofitel, καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο. Τα τηλέφωνα της κ. Καϊλή κατασχέθηκαν και ούτε οι συνεργάτες από το γραφείο της ήταν σε θέση να την βρουν – μία κανονική σοβαρή διαδικασία προανακριτικής έρευνας, όπως πρέπει να γίνεται το πρώτο 48ωρο, προτού ληφθεί η απόφαση του εισαγγελέα για το αν θα προχωρήσει σε προσωρινή κράτηση.

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη