Οι Ταλιμπάν περιορίζουν ασφυκτικά τις γυναίκες

Όσο περνά ο καιρός, οι Ταλιμπάν δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο: τα μέτρα που επιβάλλονται στις γυναίκες ξεπερνούν κάθε φαντασία και έχουν στόχο τον απόλυτο περιορισμό τους στο σπίτι, υπό την εξουσία του άνδρα-προστάτη. Ο συνεργάτης μας Τζαβάντ Χατίμπι στέλνει ανταπόκριση από την Καμπούλ.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
Οι Ταλιμπάν ζητούν από τους εμπόρους να κόψουν τα κεφάλια των μανεκέν. Ο συγκεκριμένος στην Χεράτ τα έχει, προς το παρόν, απλά καλύψει. 5 Ιανουαρίου 2022. [AFP]

Μετά την άνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία στο Αφγανιστάν, υπήρξαν πολλές αλλαγές στις κυβερνητικές υπηρεσίες. Από την αρχή, η ομάδα δήλωσε την ασυμβατότητά της με το μισό σώμα της αφγανικής κοινωνίας: τις γυναίκες. Ένα από τα σημάδια αυτής της ασυμβατότητας ήταν η πρόσφατη μετατροπή του Υπουργείου Γυναικών σε Υπουργείο Επιβολής του Καλού και Απαγόρευσης του Κακού.

Η κατάσταση όσον αφορά τους περιορισμούς κατά των γυναικών στην κοινωνία χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Τα τελευταία 20 χρόνια, παρά τα πολλά προβλήματα στην οικογένεια και την κοινωνία, οι αφγανές γυναίκες δεν σταμάτησαν να προοδεύουν και σήμερα βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, αλλά το Ισλαμικό Κράτος των Ταλιμπάν αγνοεί όλα αυτά τα επιτεύγματα και δεν τους επιτρέπει να ζήσουν φυσιολογικές ζωές, παρά το γεγονός ότι πολλές γυναίκες σήμερα είναι οι «κουβαλητές» της οικογένειας. Επιπλέον, δεν είναι βέβαιο πως οι ισλαμιστές είναι πρόθυμοι να προσφέρουν στις οικογένειές τους οικονομικό αντάλλαγμα, προκειμένου να κρατήσουν αυτές τις βιοπαλαίστριες στο σπίτι.

Η διαμαρτυρία της 2ης Σεπτεμβρίου

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.