Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user bougas
Κωνσταντίνος Μπούγας
cecentralpark5063_1157891584.jpg
Οι «5 του Σέντραλ Παρκ» στα βραβεία BET 2019 στο Λος Άντζελες. [Kevin Winter/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP]

Οι πέντε αθώοι του Σέντραλ Παρκ

Μια υπόθεση του 1989, που έστειλε άδικα στη φυλακή πέντε εφήβους που κατηγορήθηκαν για τον βιασμό μιας γυναίκας στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, επανέρχεται στο προσκήνιο χάρη σε μια εξαιρετική σειρά του Netflix.
Οι «5 του Σέντραλ Παρκ» στα βραβεία BET 2019 στο Λος Άντζελες. [Kevin Winter/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP]

Όταν η Τρίσα Μέιλι πήγε για τρέξιμο στο Central Park το βράδυ της 19ης Απριλίου του 1989, όπως έκανε σχεδόν κάθε βράδυ μετά τη δουλειά, δεν μπορούσε να φανταστεί τη βίαιη επίθεση που θα δεχόταν. Την ξυλοκόπησαν και την έσυραν 100 μέτρα μακριά από το μονοπάτι που έτρεχε. Έπειτα τη βίασαν. Αυτό το ειδεχθές έγκλημα έμελλε να γίνει μία από τις πιο πολυσυζητημένες αστυνομικές και δικαστικές υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη της Νέας Υόρκης αρχικά, αλλά και ολόκληρη τη χώρα στη συνέχεια.

Η επίθεση που δέχτηκε ήταν τόσο σκληρή, που ήταν σε κώμα για δώδεκα μέρες. Τα τραύματά της ήταν τόσο σοβαρά, που έχασε το 75% του αίματός της, όπως δήλωσαν οι γιατροί. Η βιαιότητα της επίθεσης ήταν τέτοια που οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ήταν αποφασισμένοι να βρουν τους ενόχους όσο πιο σύντομα γινόταν. Κατάλαβαν πως ήταν ένα έγκλημα που θα τραβούσε πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας και στο οποίο αντικατοπτριζόταν το κλίμα της βίας που επικρατούσε στη μεγαλούπολη, όπως σημείωνε ένα ρεπορτάζ της εποχής.

Το ίδιο βράδυ, μια παρέα εφήβων από τη συνοικία του Χάρλεμ –οι περισσότεροι μαύροι και Λατίνοι– βρέθηκαν στο πάρκο και, σύμφωνα με μαρτυρίες, προκαλούσαν τους περαστικούς, ενώ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη