Οι κινέζοι λαθρέμποροι άγριων ζώων στην Αφρική

Η εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εμπορίας άγριων ζώων στο Μαλάουι, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον αγώνα για την καταπολέμηση ενός εγκλήματος με τζίρο δισεκατομμυρίων δολαρίων και θύμα τη βιοποικιλότητα του πλανήτη.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
Παρακολούθηση ρινόκερου στο εθνικό πάρκο Ματόμπο του Μαλάουι. Οι ρινόκεροι είναι από τα συχνότερα θύματα των παράνομων κυνηγών.

Οι αρχές του Μαλάουι τους είχαν ονομάσει «η συμμορία Λι-Ζανγκ», από τα ονόματα των αρχηγών της, του Γιουνχουά Λι και της Κουινχουά Ζανγκ. Οι δυο τους ήταν ζευγάρι. Και διηύθυναν το μεγαλύτερο κύκλωμα διακίνησης άγριων ζώων στον αφρικανικό Νότο. Πρώτα συνελήφθη η Ζανγκ, την άνοιξη του 2019. Στη συνέχεια συλλαμβάνονταν ο ένας μετά τον άλλον οι συνεργάτες τους, μέχρι τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς που η αστυνομία έφτασε στον Λι.

Συνολικά δεκατέσσερα άτομα, δέκα Κινέζοι και τέσσερις ντόπιοι, καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης που αθροίζονται σε 57 χρόνια. Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί νεκροί παγκολίνοι, κέρατα ρινόκερων, δόντια από ιπποπόταμους και, βέβαια, ελεφαντόδοντο. Η εξάρθρωση του κυκλώματος Λι-Ζανγκ θεωρείται ήδη μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον αγώνα κατά της παράνομης διακίνησης άγριων ζώων.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.