Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cover-air2.jpg
[The Airbnb Blog]

Οι επαγγελματίες μπαίνουν στο Airbnb

Αν ψάξατε πρόσφατα για διαμονή στην Ελλάδα μέσω Airbnb, θα διαπιστώσατε ότι πλέον δεν προσφέρονται μόνο σπίτια ιδιωτών, αλλά και δωμάτια σε μικρά ξενοδοχεία και συγκροτήματα ενοικιαζομένων. Μάλιστα η πλατφόρμα απεύθυνε η ίδια πρόσκληση για συνεργασία στους επαγγελματίες του τουρισμού. Ποια είναι όμως τα κίνητρα αυτών που την αποδέχτηκαν;
[The Airbnb Blog]

Μικρότερα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα εντός κι εκτός των δημοφιλών ελληνικών προορισμών έχουν αρχίσει να ασπάζονται το φαινόμενο Αirbnb, το οποίο έχει επεκταθεί φέτος το καλοκαίρι σε ολοένα και περισσότερους «μικρούς» του τουρισμού, που το χρησιμοποιούν σε μία προσπάθεια να διευρύνουν τη δεξαμενή των πελατών τους.

Αναγκαιότητα, συμβιβασμός, ή και διέξοδος μέσω …φοροδιαφυγής; Το τελευταίο δεν το παραδέχεται κανείς, μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Ένας τουρισμός «δύο ταχυτήτων»

«Παλιότερα είχαμε το “καμάκι” στο λιμάνι μόλις έφθαναν οι τουρίστες με τα πλοία, τώρα πρέπει να είμαστε παντού στο internet», δηλώνει στο inside story παλιός ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στη Σαντορίνη, ο οποίος χρησιμοποιεί τώρα το Airbnb ως ένα ακόμη «κανάλι» κρατήσεων –μαζί με άλλα όπως π.χ. αυτό της Booking.com. Ο συγκεκριμένος, όπως και πολλοί συνάδελφοί του, έχει πια συμβιβαστεί με την ιδέα ότι πρέπει να ανταγωνιστεί τα μεμονωμένα σπίτια ή και απλά δωμάτια που προσφέρουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο νησί.

Ακριβώς αυτός ο «συμβιβασμός» επιβεβαιώνει ουσιαστικά και τα λεγόμενα των επίσημων τουριστικών φορέων (όπως ο ΣΕΤΕ και οι τοπικές Ενώσεις Ξενοδόχων) περί της ύπαρξης μιας τουριστικής Ελλάδας «δύο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη