Οι διαδρομές της ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία και Συρία

Ένας χρήσιμος οδηγός για τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να συνδράμει τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας.
Χρόνος ανάγνωσης: 
16
'
Ο Μουσταφά Όζντιμιρ στα συντρίμμια του μαγαζιού της οικογενείας στην Αντάκια της Τουρκίας, 19 Φεβρουαρίου 2023. [Sameer Al-Doumy]

«Μία ολόκληρη γενιά Τούρκων θα λέει ότι μεγάλωσε πίνοντας Νό-ι Νό-ι, έτσι θα το διαβάζουν» μου λέει χαριτολογώντας μια Τουρκάλα, περνώντας μου ένα κουτάκι γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ για να το τοποθετήσω στην τεράστια κούτα με δεκάδες ακόμα γάλατα της ίδιας μάρκας που βρίσκεται μπροστά μου. Από την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου το ΣΕΦ έχει κατακλυστεί από κούτες και σακούλες γεμάτες με τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες και ό,τι άλλο έδωσαν οι πολίτες της Αττικής για να σταλούν στην Τουρκία.

Βλέποντας την τεράστια ανταπόκριση των πολιτών που έσπευσαν να βοηθήσουν, αναρωτιέται κανείς αν τελικά αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνδράμει τους παθόντες σε αυτές τις περιπτώσεις. Πληθώρα ΜΚΟ, οργανισμών και φορέων έχουν δημοσιεύσει εκκλήσεις για συγκέντρωση δωρεών σε χρήματα και είδος. Τι από τα δύο όμως είναι καλύτερο; Και τι ακριβώς θα κάνουν οι ΜΚΟ με τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν; Παρακάτω παραθέτουμε έναν χρήσιμο οδηγό για το πού πάνε αυτά που δίνουμε ή θα δώσουμε, καθώς ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.