Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cebefunky-collage.jpg
Η Άρτεμις Σίφορντ [Facebook], ο Νίκος Ανδρουλάκης [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi] και ο Θανάσης Κουκάκης [Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi].

Οι αποδείξεις για το κοινό κέντρο παρακολουθήσεων ΕΥΠ-Predator

Οι συμπτώσεις στις υποθέσεις παρακολούθησης Κουκάκη, Ανδρουλάκη και Σίφορντ, όπως και η αλληλουχία των γεγονότων, δείχνουν ξεκάθαρα προς μία κατεύθυνση: το κράτος.
Η Άρτεμις Σίφορντ [Facebook], ο Νίκος Ανδρουλάκης [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi] και ο Θανάσης Κουκάκης [Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi].

Η περίπτωση της Άρτεμις Σίφορντ, πρώην στελέχους της META (facebook) με διπλή ελληνική και αμερικανική υπηκοότητα, η οποία όπως έγραψαν οι New York Times είχε τεθεί σε ταυτόχρονη παρακολούθηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator της εταιρείας Intellexa, αποτελεί την τελευταία και ενδεχομένως την πιο τρανταχτή απόδειξη ότι οι δύο μέθοδοι παρακολούθησης εκπορεύονται από τoυς ίδιους εντολείς.

The engish version of this article
A version of this article in english appeared on inside story on 24 March 2023. Διαβάστε το παρόν άρθρο στην εκδοχή του στα αγγλικά ΕΔΩ.

Το συγκεκριμένο θύμα είναι το τρίτο στη σειρά, μετά τον «ασθενή μηδέν» δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη και τον πολιτικό αρχηγό και ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούσαν κοινό στόχο τόσο της ΕΥΠ όσο και των χειριστών του spyware, με την κυβέρνηση να συνεχίζει να αρνείται οποιαδήποτε επίσημη εμπλοκή με το Predator. «Κατηγορηματικά έχω πει και προσωπικά και ως κυβέρνηση πάρα πολλές φορές ότι οτιδήποτε συνδέεται με τα παράνομα λογισμικά δεν έχει καμία σχέση με καμία επίσημη ελληνική αρχή», ανέφερε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη