Οι αόρατοι ιδιώτες του Predatorgate

Νέα στοιχεία φέρνουν πιο κοντά τις εταιρείες του παράνομου λογισμικού παρακολούθησης με πρόσωπα των νόμιμων επισυνδέσεων και των απόρρητων συμβάσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Χρόνος ανάγνωσης: 
10
'

Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος. Τους αρέσει να αποκαλούν τους εαυτούς τους αόρατους. Την περασμένη εβδομάδα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να κληθούν οι δύο άνδρες, για να καταθέσουν ως μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις, καθώς θεωρούν ότι είναι οι σημαντικότεροι ιδιώτες εργολάβοι σε αυτήν την υπόθεση. Η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε. Για την ώρα θα μείνουν «εκτός κάδρου». Αλλά αόρατοι δεν είναι.

Γιάννης Λαβράνος: Από την ΙΟΝΙΚΗ στην ΚRΙΚΕL

O 45χρονος επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος ιδρύει μαζί με τον μηχανολόγο μηχανικό Ηλία Καντά στις 3 Ιουλίου 2007 την εταιρεία ELECTRUM TECHNOLOGIES με έδρα το Νέο Ψυχικό, όπου υπάρχουν ακόμη γραφεία που χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα οι δύο συνεργάτες. Το 2008 η επωνυμία της εταιρείας αλλάζει σε ΙΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ. Ο κ. Λαβράνος ως διαχειριστής της εταιρείας δηλώνει για διεύθυνση αυτήν του πατρικού του στο Νέο Ηράκλειο – πρόκειται για ένα ακίνητο που θα μας απασχολήσει παρακάτω.

Τον Δεκέμβριο του 2014 Λαβράνος και Καντάς μεταβιβάζουν την ΙΟΝΙΚΗ στην εδρεύουσα στο Λονδίνο εταιρεία TETRA COMMUNICATIONS, με τον Νίκο Λιόλιο να έχει σημαντικό έλεγχο στην εταιρεία. Ο Νίκος Λιόλιος γίνεται και διαχειριστής στην ΙΟΝΙΚΗ.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.