Τι αλλάζει στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το όνομα

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στην τελική ευθεία για το τρίτο συνέδριο της ιστορίας του, τον Μάιο. Πώς θα μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη μετακυβερνητική του φάση; Ποιες απόψεις αντιπαρατίθενται και για ποιους λόγους; Και ποια είναι τα πρόσωπα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο;
Χρόνος ανάγνωσης: 
13
'
Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στα ερωτήματα των μελών της πλατφόρμας iSYRIZA, 17/02/2020. [ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI]

Στις 14 με 17 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – επτά χρόνια μετά την ίδρυσή του το 2013 και τέσσερα μετά το τελευταίο Συνέδριο, που έγινε το 2016.

Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα τόσο μικρό «ηλικιακά» κόμμα. Αποτελεί τη μετεξέλιξη των σχημάτων που εξέφρασαν τον χώρο της αποκαλούμενης ανανεωτικής αριστεράς. Οι ιδεολογικές και πολιτικές ρίζες του είναι αρκετά βαθιές και φθάνουν μέχρι τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 – ακόμα και στη μεταπολεμική αναδιαμόρφωση του χώρου της αριστεράς.

Από όλες αυτές τις δεκαετίες όμως, μόνο τα τελευταία χρόνια το κόμμα βρέθηκε να διαχειρίζεται τη διακυβέρνηση της χώρας. Προηγήθηκε η οικονομική κρίση, κατά την οποία πολλαπλασίασε την πολιτική επιρροή του, από το 2009 έως και τον Ιανουάριο του 2015, που κέρδισε για πρώτη φορά τις εκλογές.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.