Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user livitsanos
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
eklogologia.jpg
[EUROKINISSI]

Κι όμως, συζητάμε για εκλογές

Θεωρητικά, όσο η πανδημία του κορονοϊού παραμένει το Νο 1 ζήτημα που καθορίζει τις εξελίξεις στη χώρα, οι συζητήσεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι το τελευταίο που θα περίμενε κανείς. Όμως στο πολιτικό σύστημα της χώρας μοιάζει να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
[EUROKINISSI]

Η εικόνα των απλωμένων ψηφοδελτίων, των εφορευτικών επιτροπών, των παραβάν και των ουρών έξω από σχολεία που έχουν μετατραπεί σε εκλογικά κέντρα μοιάζει σαφώς παράταιρη στην Ελλάδα ενώ μέσω της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Όσα όμως έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα δείχνουν ότι η εκλογολογία θα αναδειχθεί σε στοιχείο του πολιτικού σκηνικού για το επόμενο διάστημα. Οι επίσημες διαψεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και οι αναφορές σε πρόωρες κάλπες από την αντιπολίτευση, φαίνεται πως θα κυριαρχήσουν.

Ευνοϊκές δημοσκοπήσεις – μη προβλέψιμες εξελίξεις

Αυτή τη στιγμή η «δημοσκοπική» εικόνα της κυβέρνησης δείχνει εξαιρετικά ισχυρή. Τόσο όσον αφορά την αύξηση της διαφοράς της από τον ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis ξεπερνά το 20%, αλλά κυρίως σε σχέση με τα ποσοστά που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου, τα οποία ξεπερνούν το 42%.

Image
mitsotakis5074045.png
Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, για την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, 30 Απριλίου 2020. [Eurokinissi]

Πρόκειται για νούμερα που, σύμφωνα με εκλογικούς αναλυτές, δίνουν τη δυνατότητα στη Νέα Δημοκρατία να αγγίξει ποσοστά αυτοδυναμίας ακόμη και με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. Ιδίως από τη στιγμή που η ύπαρξη του 3% (το κατώφλι που πρέπει να περάσουν τα κόμματα για να μπουν στη Βουλή) δεν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη