Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user livitsanos
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
untitled-2.jpg

Off Screen: Προανακριτική Επιτροπή για Novartis / Προσφυγικό και ΝΔ

Γιατί πρέπει να ελέγχετε δύο και τρεις φορές τις πληροφορίες που διαρρέουν από την Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis, και πώς το προσφυγικό ζήτημα αναστατώνει την ΝΔ.

Η Προανακριτική Επιτροπή που συστήθηκε στις 9 Οκτωβρίου από τη Βουλή έχει ως αντικείμενο να ερευνήσει αν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, παρενέβη στις εισαγγελικές λειτουργίες τα προηγούμενα 3,5 χρόνια με στόχο να οδηγηθεί σε συγκεκριμένη κατεύθυνση η έρευνά τους για το σκάνδαλο των δωροδοκιών της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρίας Novartis – συγκεκριμένα, στη δίωξη πολιτικών προσώπων από τον χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Είναι η δεύτερη προανακριτική επιτροπή που συστήνεται και σχετίζεται με την Novartis, αφού και τον Φεβρουαρίου του 2018, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συστήθηκε ακόμη μία για να ερευνήσει αυτό καθεαυτό το ζήτημα σχέσεων της εταιρείας με πολιτικά πρόσωπα. Όμως η Προανακριτική του 2019 είναι η πρώτη που εξετάζει το ζήτημα του σκανδάλου. Η προηγούμενη αρκέστηκε στην παραπομπή του φακέλου στην τακτική δικαιοσύνη, όπου και διεξάγεται ακόμη έρευνα.

Image
dhmpapaggelopoulos4918224.jpg
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη Βουλή, 8 Οκτωβρίου 2019. [Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi]

Οι εργασίες της Προανακριτικής κυριαρχούν στην επικαιρότητα αλλά και στην πολιτική ατζέντα, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς παρακολουθώντας τα Μέσα Ενημέρωσης – ιδίως από την στιγμή που ξεκίνησε να εξετάζει μάρτυρες, με πρώτο τον πρώην επικεφαλής της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή. Ο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη