Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user livitsanos
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
offscreen6.jpg

Off Screen: Ποιος ανήκει στη μεσαία τάξη; || Είναι κάπως στενόχωρα εκεί στο Κέντρο

Η στήλη σήμερα ασχολείται με τη «μέση» – στην πολιτική και την κοινωνία. Ας ανακαλύψουμε μαζί αν ανήκουμε ή όχι στην «πολυτραγουδισμένη» Μεσαία Τάξη. Επίσης ας ρίξουμε μια ματιά στα υπαρξιακά προβλήματα του Κινήματος Αλλαγής, που νιώθει κάπως πιεσμένο τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στα δύο, ψηλότερα σε εκλογικό μπόι, κόμματα.

Ανήκετε η όχι στην μεσαία τάξη; Το ερώτημα είναι πολύ πιθανό να σας έχει απασχολήσει. Ιδίως αν ασχολείστε με την πολιτική. Αν δεν μπορείτε να το απαντήσετε, μην στενοχωριέστε. Δεν μπορούν ούτε ο νυν, ούτε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας. Παρήγορο δεν είναι;

Όσο κι αν σας φαίνεται παράδοξο, είναι πραγματικότητα.

Το ερώτημα του ποιο πολιτικό κόμμα είναι «υπέρ» και ποιο «κατά» της «μεσαίας τάξης» κυριάρχησε στην προεκλογική περίοδο.

Ο όρος «μεσαία τάξη» ακούστηκε δεκάδες φορές πριν από μερικές ημέρες, όταν συζητούνταν το φορολογικό νομοσχέδιο κι όταν ανακοινώθηκε το ύψος και ο τρόπος διανομής του κοινωνικού μερίσματος από την κυβέρνηση.

Θα βρεθεί στα χείλη των ομιλητών κάθε πολιτικής παράταξης τις επόμενες ημέρες όταν θα ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού του 2020.

Παρόλα αυτά στα επιτελεία των πολιτικών κομμάτων –τουλάχιστον των δύο μεγαλύτερων– επικρατεί πλήρης σύγχυση για το τι είναι αυτή η «μεσαία τάξη». Τι προσδιορίζει τον τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό αυτόν χώρο που άπαντες «πίνουν νερό στο όνομά του» και κόπτονται για την ευημερία του.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ότι στο θέμα αυτό ήταν τίμιος

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη