Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user livitsanos
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
offscreenlomv_4.jpg
Κλειστά καταστήματα στην Αθήνα. [Σωτήρης Δημητρόπουλος/Eurokinissi]

Αμηχανία για την επόμενη μέρα της οικονομίας

Καθώς η κρίση του κορονοϊού μαίνεται, η αβεβαιότητα στις προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας είναι μεγαλύτερη και από αυτήν που επικράτησε στα πρώτα μνημονιακά χρόνια.
Κλειστά καταστήματα στην Αθήνα. [Σωτήρης Δημητρόπουλος/Eurokinissi]

Δύο είναι τα ερωτήματα που αυτή τη δύσκολη περίοδο βασανίζουν το μυαλό όλων, από τους ηγέτες των κρατών έως έναν απλό πολίτη: Πότε θα τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία του κορονοϊού και πώς είναι η επόμενη μέρα στην οικονομία;

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Το πρώτο ερώτημα έχει αναλάβει να απαντήσει πρωτίστως η επιστημονική κοινότητα, που καταγράφει αξιέπαινες προσπάθειες συντονισμού σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Δεν διαπιστώνονται όμως, όπως φαίνεται, οι ίδιες συνθήκες για τα θέματα που σχετίζονται με την οικονομία. Σίγουρα όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου η τελευταία Σύνοδος Κορυφής απέτυχε να δώσει μια ενιαία και πειστική απάντηση στις οικονομικές προκλήσεις που ορθώνονται απέναντί της.

Η ελληνική οικονομία είναι αναπόσπαστο τμήμα αυτών των συνθηκών. Γι’ αυτό η «φωτογραφία της στιγμής» για τον τρόπο που η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα αντιλαμβάνονται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας μπορεί να αποδοθεί με μία λέξη: Αμηχανία.

Image
image-696x366.jpg

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη