Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user livitsanos
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
offscreenlomv_5.jpg
Συζήτηση ν/σ του υπ. Υγείας για τον περιορισμό του κορονοϊού στην Ολομέλεια της Βουλής, 2 Απριλίου 2020. [Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi]

Σε καθεστώς εύθραυστης εκεχειρίας το πολιτικό σκηνικό

Η πανδημία σε συνδυασμό με την αναμενόμενη οικονομική κρίση έχουν οδηγήσει τα πολιτικά κόμματα σε «μορατόριουμ». Όμως στις μεταξύ τους σχέσεις δεν λείπουν ούτε οι διαφορετικές προσεγγίσεις, ούτε –πολύ περισσότερο– η καχυποψία. Ενώ ο βασικός θεσμός του πολιτικού διαλόγου, η Βουλή, συνεχίζει να λειτουργεί σε κατάσταση έκτακτων συνθηκών.
Συζήτηση ν/σ του υπ. Υγείας για τον περιορισμό του κορονοϊού στην Ολομέλεια της Βουλής, 2 Απριλίου 2020. [Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi]

Η τελευταία φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκαν ταυτόχρονα στο κοινοβούλιο ήταν την Πέμπτη 2 Απριλίου, σε συζήτηση για την έγκριση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αμφότεροι στις ομιλίες τους κατέθεσαν τις πολιτικές τους θέσεις. Όμως ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θέλησαν να δευτερολογήσουν. Δεν υπήρξε πολιτική σύγκρουση.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Ο συμβολισμός του γεγονότος αυτού, στο κορυφαίο μάλιστα επίπεδο, ήταν σαφής και ξεκάθαρος: Το πολιτικό σύστημα, 50 ημέρες μετά τα πρώτα σημάδια έλευσης της νόσου Covid-19 στην Ελλάδα, παραμένει μουδιασμένο απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Το στοιχείο του αγνώστου για τη διάρκεια που θα έχει η πανδημία, από το οποίο συναρτάται άμεσα ο βαθμός ύφεσης της οικονομίας, κάνει τους δύο βασικούς πόλους να μην επιθυμούν την όξυνση της αντιπαράθεσης.

Συναίνεση

Η απειλή του

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη