Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
Κατηγορία:
[Baurzhan Kadylzhanov/Pexels]
[Baurzhan Kadylzhanov/Pexels]

Ο ξέφρενος ρυθμός της σύγχρονης ζωής καταστρέφει την αίσθηση του χρόνου, αλλά η φύση μπορεί να μας βοηθήσει

Μια νέα μελέτη υποστηρίζει πως οι εμπειρίες στη φύση προσφέρουν μια πιθανή θεραπεία στο ολοένα και πιο διαδεδομένο αίσθημα έλλειψης χρόνου, που προκαλεί ο σύγχρονος αστικός τρόπος ζωής.
[Baurzhan Kadylzhanov/Pexels]

Σε έναν ολοένα και πιο ανταγωνιστικό κόσμο, ο χρόνος είναι ζωτικής σημασίας. Οι έννοιες της παραγωγικότητας και του να γίνονται τα πράγματα έγκαιρα έχουν επιταχύνει τον σύγχρονο τρόπο ζωής, που κυλάει πλέον σε έναν ιλιγγιώδη, ενίοτε συντριπτικό ρυθμό, και η εξάρτησή μας από την τεχνολογία δεν βοηθάει και πολύ. Καθώς το ρολόι γίνεται όλο και περισσότερο κυρίαρχο στον ρυθμό της ζωής μας, ο ίδιος ο χρόνος φαίνεται να είναι όλο και πιο φευγαλέος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις, όπου οι ώρες, οι ημέρες, ακόμη και οι εβδομάδες μπορεί μερικές φορές να φαίνεται ότι περνούν σε μια στιγμή.

Πώς πήγε τόσο αργά τόσο σύντομα;

Dr. Seuss

Πράγματι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ότι αισθάνονται συνεχώς έλλειψη χρόνου. Αυτά τα συναισθήματα «έλλειψης χρόνου» προκύπτουν από τον τρόπο με τον οποίον ο χρόνος χρησιμοποιείται και γίνεται αντιληπτός από τους ανθρώπους. Οι πολλές ώρες εργασίας περιορίζουν αναπόφευκτα τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους οι άνθρωποι για άλλες δραστηριότητες, αλλά ο γρήγορος ρυθμός ζωής σε θορυβώδη, δυναμικά και πολυσύχναστα αστικά περιβάλλοντα είναι ψυχικά εξαντλητικός και αυτό μπορεί επίσης να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο.

Σε

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη