Ο καναλάρχης

Ο Φίλιππος Βρυώνης είναι ο επιχειρηματίας που φαίνεται να είναι πίσω από το κανάλι Ε και να διεκδικεί μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Δηλώνει, μάλιστα, ότι θα πληρώσει δεκαπλάσιο ποσό από αυτό που ζητά η κυβέρνηση. Τι θα γίνει όμως αν η δικαιοσύνη αποφασίσει να του καταλογίσει όσα καταγγέλλει εναντίον του η ελβετική Affichage, που δηλώνει εξαπατημένη από μια συμφωνία 65 εκ. ευρώ που έκανε μαζί του το 2009; Η ιστορία ενός σκοτεινού deal και οι προεκτάσεις του στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο.
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'

Ο Φίλιππος Βρυώνης φαίνεται να είναι ο ιδιοκτήτης του καναλιού Έψιλον. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι Ελβετοί του διαφημιστικού κολοσσού Affichage, που βρίσκονται εδώ και χρόνια σε δικαστική διαμάχη μαζί του για εξαπάτηση. Τον αναζητήσαμε στα γραφεία του καναλιού στο Περιστέρι, και μετά από δύο μέρες τηλεφώνησε λέγοντας ότι είναι στο εξωτερικό. Είπε ότι θα επικοινωνήσει ξανά μαζί μας, αλλά δεν εμφανίσθηκε. Στην εφορία εμφανίζεται ως φορολογικός κάτοικος Αλβανίας. Και διεκδικεί μια τηλεοπτική άδεια. Για την οποία, μάλιστα, δηλώνει αποφασισμένος να πληρώσει όχι τρία, όπως θέλει η κυβέρνηση, αλλά 35 εκατομμύρια ευρώ. Αρκεί να είναι σε δόσεις. Αλλά «πόθεν έσχε» τα κεφάλαιά του ο υποψήφιος καναλάρχης;

Όταν το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Απριλίου 2016 αναζήτησα τον Φίλιππο Βρυώνη στο κανάλι Έψιλον και άφησα μια κάρτα μου σε συνεργάτιδά του, δεν πίστευα ότι θα τηλεφωνούσε. Κι όμως, την επομένη τηλεφώνησε για να πει ότι λείπει στο εξωτερικό. Το κανάλι Ε τυπικά δεν του ανήκει. Απλά ...κοιμάται εκεί, όπως βεβαιώνουν συνεργάτες του καναλιού. Στους τοίχους βλέπω κρεμασμένα δημοσιεύματα για την εταιρεία του Βρυώνη, την ΑΤΕΡΜΩΝ. Aυτή διαχειριζόταν χιλιάδες πάνελ υπαίθριας διαφήμισης, που ήταν τοποθετημένα σε όλο το λεκανοπέδιο. Από αυτήν την εταιρεία αρχίζει η ιστορία του πιο νέου καναλιού στην ελληνική τηλεοπτική ιστορία.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Ετήσια συνδρομή μόνο με 60€ 40€. Κάνε τώρα εγγραφή.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.